"Kuigi Riigikaitse arengukava (RKAK) kiitis heaks Reformierakonna ja IRL-i valitsus, pean mina sotsiaaldemokraadist kaitseministrina tõdema, et tegemist on silmapaistvalt hea arengukavaga. Erukindral Ants Laaneots, kes Reformierakonna värske poliitikuna on otsustanud rajada oma valimiskampaania RKAK-i kritiseerimisele, võiks mäletada, et arengukava kiitis heaks tema erakonnakaaslase Andrus Ansipi juhitav valitsus ning et tema ise oli tol ajal Ansipi julgeolekunõunik. Kui Laaneots soovib olla RKAK-i suhtes kriitiline, siis peaks see olema esmajoones enesekriitika," ütles Mikser Delfile.

Mikser märkis, et Laaneotsa väide, nagu tegutseks kaitseväe juhataja kindralmajor Terras mõne erakonna huvides on ühtaegu nii ebatõene kui ka Eesti julgeolekuhuve kahjustav. "Kinnitan, et usaldan Riho Terrast täielikult. Ta on euroopalik kõrgem ohvitser, kes on lühikese aja jooksul suutnud muuta kaitseväe juhtimise ja planeerimise 21. sajandi NATO liikmesriigile kohaseks. Arvestades olukorda, millest Terras pidi ametisse astudes alustama, on see tõsist tunnustust vääriv saavutus," sõnas kaitseminister.

"Kuivõrd Laaneotsa väljaütlemised pärinevad Reformierakonna Rahvusliku julgeoleku strateegia esitluselt, siis pean ma vajalikuks, et peaminister leiaks endas otsustavust kinnitada, et Ants Laaneotsa lahmiv kriitika riigikaitse arengukava sisu ja kaitseväe juhtkonna suhtes ei väljenda Reformierakonna ametlikku seisukohta. Ühtlasi kutsun kõiki poliitilisi jõude üles mitte tooma valimiskampaaniale ohvriks Eesti erakondadeüleseid julgeolekuhuve ja aastatega loodud üksmeelt strateegiliste julgeolekusuundade osas."

Sirgjoonelise ütlemise poolest tuntud endine kaitseväe juhataja Ants Laaneots kritiseeris neljapäeval erakonna „Rahvusliku julgeoleku strateegia” üritusel kaitseväe arengukava ja nimetas muu hulgas praegust kaitseväe juhatajat Riho Terrast IRL-i marionetiks.