Mikseri ettepanek on vastus demokraatide hiljutisele avaldusele, milles väljendati soovi leida parlamendierakondade seast lähedaste põhimõtetega koostööpartner, teatasid sotsiaaldemokraadid.

"Tänane poliitiline olukord nõuab tugevat ja ühtset parlamendi opositsiooni. Meil on olnud Keskerakonnast lahkunud ja demokraatide ühendusse koondunud saadikutega äärmiselt positiivne koostöökogemus," ütles Mikser. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon on koos demokraatidega esitanud mitmeid seaduseelnõusid ja arupärimisi. Eesmärgiga leevendada inimestele elektrituru avanemisest tingitud hinnatõusu mõjusid algatati näiteks ühiselt sotsiaalhoolekande seaduse ja elektrituruseaduse muutmise eelnõud.

"Meie algatused on suunatud kuhjuvate sotsiaalsete ja regionaalsete probleemide lahendamisele. Kuna valitsus on näidanud täielikku võimetust mõista tavaliste Eesti inimeste toimetulekumuresid, annaks sotsiaaldemokraatide ja demokraatide kooskõlastatud tegutsemine meie häälele riigikogus veel tugevama kõla," tõdes Mikser.

"Nii sotsiaaldemokraadid kui demokraadid on järjekindlalt võidelnud Eesti poliitika avatumaks ja kaasavamaks muutmise eest. Valitsuskoalitsiooni arusaam demokraatiast ja riigivalitsemisest erineb kahjuks siingi kardinaalselt meie omast," lisas SDE esimees.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni kuulub 19 ja demokraatide ühendusse viis saadikut.