Kohtumise sõnavõtus ütles välisminister Sven Mikser, et küberjulgeolek on muutunud rahvusvaheliste ja majandussuhete lahutamatuks osaks. „Enamus juhtumeid, millega tuleb meil rinda pista on rünnakud väljastpoolt Eestit ning sellistes olukordades peitub lahendus just koostööl,“ ütles Mikser.

Ta lisas, et 2017. aastal registreeris Riigi Infosüsteemi Amet ligikaudu 11 000 küberjulgeoleku juhtumit, millest ligi veerand mõjutasid otseselt teabe või süsteemide konfidentsiaalsust ja kättesaadavust. „Ühe kõige digitaliseerituma maailma rahvana, ei tunnista me mitte ainult vajadust kaitsta digitaalset eluviisi, vaid me ka kogeme seda,“ lisas välisminister.

„Koostöö on see, miks me täna siin oleme, koostöö aitab meil vältida dubleerimist, koostöö tugevdab mõistmist ja ideaalis ka usaldust,“ lõpetas minister oma sõnavõtu.

Tippkohtumisest võtavad osa nii avaliku sektori töötajad kui ka erasektor, näiteks on esindatud Microsoft ja Facebook. Samuti on kohal meediaesindajad, mõttekojade liikmed, akadeemiad ning rahvusvahelised organisatsioonid.

Varasemad kübertippkohutmised toimusid 2012-2014 Deutche Telekomi peakorteris Bonnis, Silicon Valley’s Stanfordi ülikoolis 2016 ja Tel Avivis 2017. Tallinnas toimuv kübertippkohtumine on järjekorras kuues.

Kübertippkohtumist korraldavad Müncheni Julgeolekukonverents ja Deutsche Telekom koostöös väliministeeriumi ja NATO Küberkaitsekeskusega.