Mikser ütles Delfile, et teade Putini režiimi propagandakanali võimalikust avamisest Eestis vajab kindlasti kõigi Eesti riigi pädevate organite valvsust ja tähelepanu. "Kremli poolt toodetav propaganda kujutab endast otsest rünnakut euroopalike põhiväärtuste vastu ja selline propagandakanal ei rikasta Eesti meediapilti," nentis kaitseminister.

"Kui selline kanal peaks hakkama tõesti kunagi Eestis tegutsema, siis muutub veelgi olulisemaks Eesti meediakanalite ja organisatsioonide suutlikkus pakkuda jätkuvalt igakülgset ja tasakaalustatud infot," sõnas minister.

Kaitseminister märkis, et sellise infokanali loomise valguses tuleb loomulikult esile, kui tähtis on Eesti võime seista vastu informatsioonilisele mõjutustegevusele. "Laiapindne riigikaitse ei saa jääda pelgalt deklaratsiooniks, psühholoogiline kaitse ja selle tagamine piisavate ressurssidega riigikaitse osana on nüüd veelgi päevakajalisem."

Esmaspäeval alustas tööd Venemaa riiklik multimeedia-informatsiooniagentuur Sputnik, mis peaks 2015. aastal hakkama sisu edastama 30 keeles ja 34 riigis. Sputniku enese teatel on kanali sisu mõeldud ülemaailmsele miljarditesuurusele publikule, kes on väsinud „agressiivsest propagandast, mis propageerib ühepooluselist maailma", ning tahab sellest erinevat vaatepunkti.