"Tänaseks on tegu peaaegu kakskümmend aastat vana tekstiga, mis mõjub umbes nagu kakskümmend aastat vana arvuti. Toona pani Inteli Pentium-protsessor ahhetama, täna enam mitte," kirjutas Mikser Facebookis. Nimelt teatas Kallas eelmisel nädalal erakonnakaaslastele, et tema vaated on ka praegu suuresti samad mis Kodanike Riigi Manifesti kirjutamise ajal. Kallas teatas selles kirjas, et on valmis hakkama peaministriks.

Kallase manifest ülistab ühetaolist tulumaksu ja ettevõtte tulumaksu kaotamist, kiidab tasulise kõrghariduse ja tasulise arstiabi voorusi ning paneb ette kaotada riiklik pensionikindlustus. "Ausalt öeldes on see kõik pigem libertaarsem ja vähem sotsiaalne kui Ansipi valitsuse senine poliitika," nentis Mikser.

"Lisaks sellele, mis manifestis kirja pandud, on oluline ka see, mis sealt puudub. Praktiliselt sõnagagi ei leia mainimist rahvastikuproblemaatika - sündimus, ränne, integratsioon - millest tänaseks on saanud Eesti riigi ja rahva eksistentsiaalseim küsimus. Samuti - ja see on paremliberaalse erakonna juhi poliitilise alusteksti puhul eriti silmatorkav - ei räägi manifest sõnagi innovatsioonist ning teadus- ja arendustegevusest, piirdudes ettevõtluspoliitika käsitlemisel vaid maksupoliilise küljega," kritiseeris Mikser.

Ta lisas, et tal pole vähimatki kahtlust, et tegelikult on Kallase vaated elule ja asjadele aastatega muutunud ja arenenud. "Loodetavasti saame tema tänasest visioonist enne uue valitsuse moodustamist põhjalikumalt kuulda," lisas Mikser.