Eurovalimistele sotsiaaldemokraatide esinumbrina minev Mikser kinnitas Delfile, et parteijuhi ja eurosaadiku amet on täiesti ühildatav ning kõik on kinni tahtmises.

„Ka valitsuse liikme töö on pingelisem ja ajaliselt tihedam kui riigikogu liikme töö. Valitsuse liikme töö kõrvalt tuleb ka leida aega selleks, et erakonda juhtida ja sama moodi ka europarlamendi töö kõrvalt,“ rääkis ta.

Mikseri sõnul pole tal kordagi peast läbi käinud mõte, et kui ta osutuks europarlamenti valituks, jätaks ta erakonna juhtimise.

Kuidas on aga erakonna sisekliima? Ega pole parteikaaslastelt tulnud signaale selle kohta, et Mikser peaks ameti maha panema?

„Minuni ei ole selliseid märke jõudnud, et ei tahetaks enam näha. Erakond on suur, kindlasti mõnel teisel on ka ambitsioon erakonna juhiks saada, kuid mulle ei ole keegi sellest teada andnud,“ rääkis Mikser.

„Ma ei kavatse olla elu lõpuni erakonna juht nagu Edgar Savisaar. Eks tema on see, kes on õhku visanud kahtluse justkui keegi üritaks sotsiaaldemokraatide erakonnas võimupööret teha. Mina konkurentsi ei karda,“ jätkas ta.