23. mail kell 12 Tartu ülikooli raamatukogu konverentsisaalis toimuval üritusel peaksid leidma oma vastused kõik küsimused, mis erakonna liikmetel kahe esimehekandidaadi vahelist rivaalitsemist jälgides tekkinud on. Võib arvata, et nii mõnigi erakonna liige, kellel veel soosikut pole, valib oma lemmiku just selle debati põhjal.

Erakonna pressiesindaja Raigo Jahu sõnul oli eilse seisuga debatile registreerunud umbes 80 erakonna liiget ja prognoosis, et 200 inimest mahutav saal saab laupäeval täis. Igal juhul lubas esmaspäeval Strasbourgi europarlamendi saadiku töökohustusi täitma lennanud Marju Lauristin debati ajaks kindlasti Tartusse tagasi jõuda ja kinnitas, et ootab seda suure huviga.

Juba samal päeval kell kolm algab sealsamas sotsiaaldemokraatide juubelikonverents „Sotsiaaldemokraatia taassünd Tartus“, millega tähistatakse 25 aasta möödumist Eesti Sotsiaaldemokraatliku Iseseisvuspartei loomisest 19. mail 1990. aastal. Konverentsil peavad ettekanded Tõnu Ints, Marju Lauristin, Andres Mandre, Rein Veidemann ja Rein Vihalemm. Neist neli esimest on ajaloolise rõhuasetusega, Vihalemm arutleb kaasaegse sotsiaaldemokraatliku programmi koostamise teemal.

Jahu arvab, et debatt ja konverents üksteisele jalgu ei jää. „Ma arvan, et me jõuame enne ära lõpetada selle debati. Inimestele, kes sinna konverentsile sõidavad, pakub ilmselt huvi ka see debatt, nii et küllap nad täiendavad üksteist.ˮ

Erakonna suurkogu, kus uus esimees valitakse, toimub 30. mail Pärnus.