Sven Mikseri sõnul on äärmiselt kahetsusväärne, et Eestit külastava delegatsiooni liige, Riigiduuma veteranide komitee esimees Nikolai Kovaljov on veel enne visiidi algust teinud propagandistlikke avaldusi, esitanud poliitilisi nõudmisi ning sekkunud Eesti siseasjadesse.

„Tsiviliseeritud tavade juurde käib, et avaldusi tehakse pärast kahepoolseid kohtumisi. Meie omalt poolt oleme avatud ja valmis konstruktiivseks dialoogiks,” ütles Sven Mikser.

Venemaa riigiduma saadikute delegatsioon, mis saabub täna Eestisse, kavatseb saavutada nõukogude sõdurite mälestusmärgi taastamise Tõnismäel.

Seda ütles delegatsiooni juht, riigiduuma veteranide komisjoni esimees Nikolai Kovaljov ajakirjanikele enne väljalenud Eestisse, kirjutab Gazeta.Ru. Ta teatas, et saadikud ei nõustus sellega, et mälestusmärk püstitatakse uude kohta.

Eesti valitsus peab tagasi astuma, teatas Kovaljov. „Meie arvamus on — see valitsus peab tagasi astuma. See, et valitsus provotseeris kriisi ja ei tulnud toime korratustega, milles hukkus inimene, on ilmne,“ ütles Kovaljov Moskva lennujaamas.