"Miks just vene lütseum?" küsis uudisteankur Priit Kuusk.
"Tegemist on ikkagi munitsipaalsihtasutusega, see ei ole mingi erakool, nagu seda on käsitletud..."
"Ja ikkagi, miks just vene lütseum?"
"Ja ikkagi me räägime sellest, et see on munitsipaalsihtasutus. Ja selle teenused, sihtasutuse tegevus annab võimaluse Tallinna munitsipaalkoolide õpilastele saada lisateadmisi," ütles Kõlvart.

Kui Kuusk küsis, kui palju teised munitsipaalkoolid on toetust saanud, vastas Kõlvart: "Me räägime praegu sihtasutusest, mitte munitsipaalkoolidest, me räägime sellest, et see on sihtasutus, mis asutati Tallinna linna poolt ja selle sihtasutuse platvormiga on asutatud ka õppekeskus."

Veel kinnitas Kõlvart, et sihtasutust ei saa võrrelda munitsipaalkoolidega ja kuigi ta annab õpiastele täiendavat haridust, ei ole ta siiski ei munitsipaalkool ega erakool ja seega ei saa sellest üldse koolidega ühes kontekstis rääkida.

Seda, miks just sellele haridust pakkuvale sihtasutusele otsustati eraldada 130 000 eurot, vastas abilinnapea, et keegi polegi otsustanud.

"Pole keegi otsustanud eraldada 130 000 eurot. Selle aasta eelarves on ette nähtud 100 000 eurot sihtasutuse tegevusele, volikogu otsusega, eelmisel aastal eraldati linnavalitsuse poolt 30 000, ei ole vaja viia kokku erinevad juriidilisi mõisteid ja ei ole vaja kokku viia ka summasid," kinnitas Kõlvart. "Erinevad aastad ja erinevad eelarved."

Samuti ei vastanud ta, miks ei ole toetust eraldatud näiteks sügava puudega laste koolidele või waldorfkoolile.

"Tallinna vene kool ei ole erakool, pole mõtet võrrelda koole, mis ei ole ühesugused," nentis Kõlvart.