Eilses „Foorumi" saates tõstatus ministrite ja erakonna vahetamise teemade kõrval ka Reformierakonna sisevalimiste küsimus. Nimelt pidi Reformierakonna riigikogu valimiste kandidaatide nimekiri minema lukku 27. oktoobril, kuid Eerik-Niiles Kross ja Yoko Alender liitusid alles viis päeva hiljem.

Reformierakonna peasekretäri Martin Kuke sõnul otsustas erakonna juhatus pikendada kandidaatide registreerimise tähtaega töönädala võrra 31. oktoobrini. Delfile teadaolevalt oli mitmes ringkonnas, eelkõige Pärnumaal ja Ida-Virumaal, kandidaate vähem, kui erakonna nimekirjas kohti.

Küsimusele, kas tähtaega pikendati vaid Krossi ja Alenderi pärast, vastas Kukk, et koos nimetatutega lisandus nimekirjadesse kümmekond kandidaati. Võib eeldada, et Krossi lahkumine IRList oli pikemalt ette planeeritud, kuid Alender kohtus veel loetud päevad enne reformierakondlaseks saamist SDE esimehe Sven Mikseriga.

Ilmselt platseerub Kross Reformierakonna nimekirjas Nõmme-Mustamäe ringkonna 3. numbriks. Alender saab tõenäoliselt kandideerida samas ringkonnas Reformierakonna peaministrikandidaadiga ehk Harjumaa-Rapla ringkonnas, aga 4. numbrina. IRLis võinuksid mõlemad saada märksa parema koha näiteks Kesklinna-Lasnamäe-Pirita ringkonna esinumbritena.

Kuid erakonna ja ministrite vahetamine pole ainsad liikumised poliitikamaastikul. Delfile teadaolevalt kuulis endine välisminister Urmas Paet Krossi liitumisest Reformierakonnaga alles samal päeval. Lisaks kandideerib Kross Nõmme-Mustamäe ringkonnas ilmselt kolmanda numbrina, Maris Lauri ja Paeti järel.

Põlvkonnavahetusest Reformierakonnas annab valitsusliikmete suhtelise nooruse kõrval märku ka kolm aastat erakonna riigikogu fraktsiooni juhtinud Jaanus Tamkivi loobumine kandideerimisest. Delfi andmeil pole ka endine kultuuriminister Rein Lang valimistel osalemise suhtes kõige positiivsemalt meelestatud, öeldes Delfi küsimise peale vastuseks, et ta pole veel otsustanud.