Linna avalike suhete juht Ain Saarna ütles Delfile, et Edgar Savisaar oli sõitnud visiidile Vietnami. Nimelt toimub riigi pealinnas Hanois Rahvusvahelise Linnade Arengu Assotsiatsiooni (INTA) kongress.

Kongress kannab nime "Linnaline areng muutuvas ajas" ja Savisaarel on seal plaanis ka  ettekandega esineda. Nimelt saab ta sõna plenaaristungil "Uued väljakutsed ja võimalused linnade arengus: targad lahendused avaliku ja erasektori poolt."

Oma sissejuhatavas kõnes käsitleb Savisaar Tallinna lahendusi tasuta ühistranspordi projekti raames ja selle mõjusid linnakeskkonna parendamisele ja sotsiaalse lõhe vähendamisele, teatas Raepress.

Linnapeaga samas paneelis esinevad poliitikud ja linnaarendajad Vietnamist, Taiwanist, Prantsusmaalt ja mitmest rahvusvahelisest organisatsioonist.

Tallinn on INTA liige alates 1999. aastast linnavolikogu otsuse alusel. INTA on ainus ülemaailmne säästva linna arengule orienteeritud organisatsioon, kuhu Tallinn kuulub, mistõttu on selle organisatsiooni tippüritustel võimalus lisaks traditsioonilisele Euroopa linnaarengu tavale tutvuda ka Ameerika, Austraalia ja Aasia kiirestiarenevate linnamudelitega.

Savisaar on Vietnamis 5. detsembrini.