Riigikogu võttis eile vastu kobareelnõu, mis tõstab nii aktsiise kui majutusasutuste käibemaksu, aga langetab ka sotsiaalmaksu ja tõstab tulumaksuvaba miinimumi. Selle seaduse poolt hääletasid kõik koalitsioonisaadikud peale Soosaare.

Soosaar kinnitas, et tema puudumine ei tulene vastuseisust seadusele ja kui ta oleks saanud, oleks ta hääletanud selle poolt. Tema sõnul oli seadusemuudatuste tervikpilt selgelt toetamist väärt, sest see võimaldab tõsta lastetoetuseid.

Soosaarel oli kahju, et Keskerakond keeras oma venitamistaktikaga vindi puruks ja sundis valitsust siduma eelnõu vastuvõtmist usaldusküsimusega. See ei võimaldanud läbi arutada opositsiooni parandusettepanekuid, millest mõnd oleks tema olnud valmis toetama.

Tema oleks toetanud näiteks ettepanekut jätta ära majutusasutuste käibemaksutõus ja asendada see alkoholiaktsiisi kiirema tõusuga. "Ma tahaks elada riigis, kuhu inimesed tulevad kultuuriväärtuste, loodusväärtuste ja raviturmismi, mitte odava alkoholi pärast," kommenteeris Soosaar.

Tema sõnul on riigikogu saadikute enamuse seas kasvamas veendumus, et riigikogu töö pidurdamist eelnõudele lõputute parandusettepanekute esitamise ja nende läbihääletamise eel 10minutiliste vaheaegade võtmise teel tuleks piirata. Samas võiks Soosaare arvates isegi suurendada rahvasaadikute õigust oma seisukohtade väljendamiseks kõnesid pidada.