Darja Saare sõnul ei saa ajakirjandust Venemaal nimetada ajakirjanduseks, vaid montaažiks, ning tema vastused pandi lihtsalt nende valitud konteksti. ERR oli Vene telekanali Rossija 1 uudistesaate "Vesti" usutluseks valmis ning filmis kohapeal toimuvat.

Seda, et kohapeal toimuvast on olemas ERR-il videomaterjal kinnitab nii Darja Saar, ERRi nõukogu juhatuse esimees Margus Allikmaa kui ka juhatuse liige Ainar Ruussaar.

16. juulil, kui Darja Saar andis "Vestile" intervjuu, oli kohal ka Ruussaar, kes kolleegiga oma kogemusi jagas. "Me ei valmistunud intervjuuks, aga ma ütlesin, et pigem ole napisõnaline kui ülijutukas. Aga see oli tema õigus vastata nii, nagu ta peatoimetajana vajalikuks pidas," selgitas Ruussaar.

Uurides ERRilt, miks kogu juhtunu taustal ei näita ETV oma materjali "Vesti" reporteri tehtud intervjuust Darja Saarega, kuigi väidetakse, et materjal on olemas, vastas ERRi nõukogu juhatuse liige Ainar Ruussaar, et ETV näitas intervjuud Darja Saare ja "Vesti" ajakirjanikuga venekeelse "Aktuaalse Kaamera" uudistelõigus. "Ülejäänud must materjal on ilma helita ehk siis kasutu."

Möödunud nädalal tegi Vene telekanali Rossija 1 uudistesaade "Vesti" Eestist uudislõigu, kus öeldakse, et Eesti üritab kõike venelastega seotut unustada ja ETV+ tehakse propagandakanaliks. Viimase kinnituseks näidati uudises klippi ETV+ peatoimetaja Darja Saarega tehtud intervjuust, kus ta vastas kolm korda, et telekanal hakkab valitsuse ametlikke seisukohti edastama.

Vaata venekeelse "Aktuaalse Kaamera" uudislõiku SIIT, alates teisest minutist.