Indrek Tarandi sõnul kinnitab see taas, et meie sõnad ja teod ei lähe sageli kokku. „Mina pole kunagi olnud eriline Ukraina entusiast, ma olen hoopis Andide Ühenduse (Boliivia, Colombia, Ecuador, Peruu ja Venezuela) riikidega suhtlemise delegatsioonis," lisas ta.

Tarandi sõnul on Euroopa Parlament kokku leppinud, et Ukraina valimisi läheb vaatlema delegatsioon ning praegu on selles 14 inimest. Delegatsiooni kohad jaotatakse parlamendi fraktsioonide suuruse järgi ära. „Minu fraktsiooni ehk roheliste põhiseisukoht oli, et ametlikku delegatsiooni ei saaks Tatjana Ždanoka ja saaks Rebecca Harms. Nii ka juhtus," ütles Tarand Delfile.

Kaja Kallas ütles Delfile, et ta oli valimisi vaatlema mineva delegatsiooni nimekirjas ning oleks ka väga tahtnud minna, kuid pidi isiklikel põhjustel ära ütlema. „Valimiste vaatlemise delegatsiooni oli ka hirmus trügimine, aga kuna olen ELi-Ukraina parlamentaarse koostöökomisjoni aseesimees, siis olin ka seal nimekirjas. Kahjuks pidin ära ütlema ja minu eest läks sinna üks leedukas."

Nii nagu Tarand, rõhutas ka Yana Toom, et igaühel on oma töövaldkond. „Mina olen ELi-Venemaa parlamentaarse koostöökomisjoni delegatsioonis ja kui ma lähen, siis pigem Venemaale," lisas ta.

Toomi sõnul on Ukrainas kohal näiteks riigikogu liige Olga Sõtnik ja ka paljud teised Eesti poliitikud, kellelt valimiste kohta infot saada.

Tunne Kelami sõnul on selge, et Ukrainas toimuv puudutab meid kõiki, kuid see pole otseselt tema tegevusvaldkond. „Kui on teisi minejaid ja see lõik on kaetud, siis on targem tegeleda sellega, mis on minu põhiala ehk Lähis-Ida, Makedoonia ja USA. Kui vajadus tekib, olen loomulikult valmis ka Ukrainasse kohapeale minema."

Kelami sõnul suhtleb ta ukrainlastega pidevalt nii Brüsselis kui ka Eestis olles. „Lisaks olen kaasa löönud ka Euroopa Parlamendi Ukrainat puudutavate resolutsioonide algatamisel ja koostamisel," ütles Kelam Delfile.

Valimised Ukrainas

26. oktoobril toimuvad Ukrainas parlamendivalimised. Euroopa Parlamendist on valimisi vaatlemas 14 saadikut ning nad külastavad valimisjaoskondi Kiievis, Odessas, Harkivis ja Dnitropetrovskis.