Endine europarlamendi saadik Marianne Mikko soovitab kõikidel poliitikutel heategevuses osaleda. “Olen sügavalt veendunud, et oma väikest panust ei peaks suure kella külge panema või siis siduma mainetõstmise kampaaniaga,” jäi ta oma heategudest rääkides tagasihoidlikuks.

Lääne-Virumaalt riigikogusse valitud Rannar Vassiljev on enda sõnul aeg-ajalt toetanud tuttavaid, kellel konkreetne mure, ning ka erinevaid kampaaniaid, millest ta nimetas Toidupanga mündikampaaniat.

“Üldiselt on heategevus oluline, seda nii abisaajale kui ka abistajale,” leidis Vassiljev. “Samas ei saa vabatahtlik tegevus asendada riigi ning omavalitsuste rolli sotsiaalprobleemide lahendamisel ning valdkonnaga tegeleva kolmanda sektori finantseerimisel. Seeläbi on võimalik läheneda probleemidele süsteemselt, regulaarselt ning laiaulatuslikult.”

Läänemaalt riigikogusse valitud Neeme Suur peab oma suhet annetamise ja heategevusega üpris tihedaks. “Olen teinud ühekordseid annetusi nii üleriigilises meedias korraldatud kampaaniate käigus või siis kaitseliidu liikmena organisatsiooni siseselt korraldatud annetamistel,” avaldas ta.

“Heategevusega igapäevaselt seob mind aga Läänemaa Abikassa, mille asutajaliige olen, mille juhatusse kuulun ja kuhu regulaarselt püsikorraldusena ka annetusi teen,” lisas Suur.