Naiskogu Kadri liikmed ja sotsiaaldemokraatidest parlamendisaadikud kogunevad meelt avaldama Tallinnas Tammsaare parki kell 12 ning ootavad kaasa lööma kõiki mehi ja naisi, kellel lõunavaheajal võimalik tulla on.

Mikko ütles Delfile, et meeleavalduse tarbeks on loodud üritus ka Facebookis, kus artikli valmimise hetkeks oli end piketist osa võtma märkinud 34 inimest.

Kui palju erakonnast ja fraktsioonist inimesi tuleb, ei osanud Mikko täpselt öelda. "Praegu on keeruline ütelda, aga fraktsioon erakonna esimehega eesotsas toetab seda. Saab näha, kuidas homme võimalused on, aga kindlasti on kohal rohkem kui 2-3 inimest," sõnas Mikko.

Mikko ütles, et umbes tund aega kestev pikett lõpeb pöördumisega seitsmele institutsioonile, nende seas ka valitsus. "Valitsus, riigikogu, tööandjate keskliit, Eesti suurettevõtjate assotsiatsioon. Eesti kaubandus tööstuskoda, Eesti ametiühingute keskliit, teenistujate ametiliitude keskorganisatsioon," loetles ta.

"Meie kindel soov on, et valitsus kui täitevvõim koostab tegevuskava, milles on kirjas konkreetsed meetmed, mille järgi kahe aasta jooksul väheneb palgalõhe Eestis 30 protsendilt mitte rohkem kui 20 protsendile. Ja ikka on see Euroopa Liidu keskmisest meeste ja naiste palgalõhest kõrgem".

Rahvasaadik tõi välja, et eurobaromeetri 2009. aasta uuringu järgi toetab üle 80 protsendi eurooplastest kiiret sekkumist meeste ja naiste palgaerinevuste vähendamiseks.

"Ma olen optimist ja tean, et see ei toimu üleöö, aga mida enam juhib asjale tähelepanu meedia ja teiseltpoolt valitsus pakub konkreetseid meetmeid, seda rohkem hakkavad asjad liikuma," arvas Mikko. "Alustada võiks avalikust sektorist," ütles ta.