"Venemaa on viimastel kuudel kasutanud relva, mida nimetatakse ka migratsioonirelvaks," nentis Marran saates "Ringvaade". Teabeameti juhi arvates sooviti seda "relva" kasutades testida Norra, Soome ja Rootsi piirivalve võimekust, vahendab ERRi uudisteportaal.

Samuti märkis ta, et huvitav oli ka jälgida, kuidas põgenikevood päeva pealt katkesid. "Minule annab see selge vihje sellest, et antud tegevus sai toimuda ainult Vene võimude heaks kiidul kui mitte õhutamisel," sõnas Marran.

Teabeameti juhi sõnul lõpetas Moskva aktiivsema "migratsioonirelva" kasutamise pärast seda, kui Soome, Norra ja Rootsi juhid võtsid Vene võimudega ühendust. "Huvitav on ka see, et Vene piirivalvurite väitel on paljudel põgenikel juba aastaid Vene elamisluba olemas, mis tähendab, et tõenäoliselt koguti inimesed bussidesse ja suunati piirile," selgitas Marran.

Teabeameti juht tõdes, et "migratsioonirelvaga" seotud situatsiooni ei saa Eestis välistada. "Kuid seejuures olen ma kindel, et meie julgeolekuasutused jälgivad igapäevaselt olukorda ja politsei- ja piirivalveamet on taoliseks olukorraks valmis," kinnitas Marran.