Ralliüritust kui sellist politsei hukka ei mõista, rõhutas Miilits. "Juhul kui Gumballil osalejad ei sea oma tegevusega ohtu kaasliiklejate ega endi elu ja tervist, ei ole politseil põhjust muretseda ega kindlasti mitte üritust hukka mõista," ütles ta Delfile.

"Kuigi taoliste luksusautode mootor justkui nõuab tavapärasemast suuremaid kiirusi, kui meie teedel on lubatud, tuleb austada siinseid liikluseeskirju ja seadusi ning arvestada võimalike ohtudega, mida suured kiirused endaga kaasa võivad tuua. Võib vaid ette kujutada, millised traagilised tagajärjed võinuks kaasneda, kui 70 alas 152km/h kiirusega kihutanud auto ette oleks astunud laps, kes on harjunud sel teelõigul poole väiksemate kiirustega ega oska hinnata läheneva sõiduki suuremat kiirust. Või millised ohuolukorrad tekivad 180 km/h sõitva juhi tõttu teistel liiklejatel, kes peateele kõrvalteelt sõidavad või näiteks tagasipööret teevad," selgitas Miilits ohte.

Kuna seekordne üritus kulges mööda tavateid ja liiklust, ehk Gumballi autode marsruut ei olnud kuidagi eraldatud teistest liiklejatest, pani iga kiiruseületamine tahes-tahtmata ohtu kõigi teel olnud liiklejate elu ja tervise. 

Politsei oli halvima ennetamiseks väljas tugevdatud jõududega ja olenemata ürituse korraldaja ettehoiatamisest fikseeris politsei 40 kiiruseületajat. Veel 30 kiirustajat olid Miilitsa sõnul jäänud ka kiiruskaamera pildile.

"Kõike eeltoodut arvesse võttes ei saa me paraku täna rääkida Gumballist kui ohutust elustiili üritusest, sest numbrid räägivad enda eest. On õnn, et keegi sellise kiirustamise tagajärjel viga ei saanud. Politsei oli ja on sellistes rikkumistes, mis seavad ohtu teiste turvalisuse, resoluutsed ning allahindlust ei tee me siin kellelegi," sõnas politseijuht.