"Kas ta teeb seda üksnes valimistulemuse nimel Narvas või on tal kaugemad eesmärgid, näitab aeg," ütles Mihkelson Delfile.

"Igatahes kõlavad Toomi avaldused Euroopa süüdlasrollist Ukraina sündmuste muutumisel vägivaldseks kui ABC Vene propagandast. Eriti küüniline on seesugune lähenemine ajal, kui Venemaa otsesel toel ja sekkumisel on Ida-Ukrainas üknses viimastel nädalatel hukkunud tuhandeid inimesi," lisas Mihkelson.

Mihkelson meenutas, et aasta tagasi Kiievis Maidanil käies kuulis ta ukrainlastelt küll vaid üht - me oleme valmis oma vabaduse eest surema, sest me tahame elada nii nagu teie seal Eestis.

"Euroopa probleem on olnud selles, et oma heaoluühiskonna tasandilt ongi raske eeldada, et inimeste vaba tahteavaldus Euroopas surutakse snaipritulega maha ning Ukraina Euroopa-suunalise lõimumise ärahoidmiseks alustab tuumariik Venemaa agressiooni," rääkis Mihkelson.

Euroopa parlamendi saadik Yana Toom ütles intervjuus Delfile ja Eesti Päevalehele, et osaliselt oli ka Euroopal oma roll Ukraina verises vägivallas.

"Osaliselt kindlasti," vastas Toom Delfi küsimusele, kas tema arvates oli Euroopal roll Ukraina sündmustes. "Saate nüüd hea pealkirja, eks. Aga Euroopa ei osanud ka olukorda hinnata ning ei suutnud arvestada Maidanile järgnevate vägivaldsete arengutega, rääkimata nende ennetamisest. Õige hetk magati maha," ütles Toom.

Samuti leidis Toom, et iga kord, kui me kasutame väljendit "Venemaa tegelik nägu", vähendame dialoogiks avatud inimeste arvu teisel pool Narva jõge.