"On selge, et Vene eriteenistused on ette valmistanud infooperatsioone mitmete naaberriikide suhtes, sealhulgas ka Eesti osas. Nüüd viiakse neid läbi ja meile ei ole need üllatuseks," ütles Mihkelson.

"Uudist selle kohta, et meile kõigile teada ja tuntud provokaatorid soovivad korraldada järjekordse Kremli-meelse ürituse, tuleb võtta rahulikult. Taoliste infooperatsioonide eesmärk on külvata hirmu ja ebakindlust. Meie kohustus on sellest üle olla ja hoida selget pead," lisas Mihkelson.

Väliskomisjoni juht ütles ka, et Balti riikidel ei ole kunagi olnud illusioone Venemaa suhtes ning Ukraina sündmustega on muutunud ka meie julgeolekupartnerite hoiakud ja roosad prillid Putini režiimi osas eest võetud.

"Meie liitlased saavad suurepäraselt aru, mis mängu Venemaa mängib. Parim samm nii kodanikuna kui avaliku meedia tasandil on mitte langeda eriteenistuste provokatsioonide ohvriks," leiab Mihkelson.

Vene ajaleht Izvestija kirjutab, et aprillis toimub Tallinnas kaks meeleavaldust, mille organiseerib ühendus Russkije v Estonii. Esimene on kavandatud 12. aprilliks Venemaa saatkonna juurde, ning sellest osavõtjad kavatsevad väljendada solidaarsust Krimmi ja Ukraina kaguoblastitega. Teine toimub 20. aprillil Toompea lossi ees.

Kapo pressiesindaja Andres Kahar ütles Delfile ajalehe Izvestija esitatud väiteid kommenteerides, et neil "pole öelda muud, kui et kaks vene äärmuslast - Linter ja Žuravljov - üritavad end fiktiivsete liikumiste-ühenduste-assotsiatsioonidega ehtides pingeid üles kruvida".