„Kuigi Prantsusmaa strateegiline tuumaheidutus on rangelt suveräänne, kaitseb selle globaalne ulatus ka teiste liitlaste, sealhulgas Eesti julgeolekuhuvisid,“ ütles Mihkelson. Tema sõnul pole mingit kahtlust, et tuumajõud jäävad ka tulevikus väga oluliseks heidutusjõuks julgeolekutasakaalu kindlustamisel Euroopas, vahendab riigikogu pressiteenistus.

Mihkelson rõhutas, et Prantsusmaa kaitsejõudude aktiivne osalemine Aafrika erinevate kriisikollete rahustamisel töötab vaieldamatult kogu Euroopa huvides. „See aitab peatada islamiäärmusluse levikut Põhja-Aafrikas ning tegeleda Euroopat tabanud põgenikekriisi juurtega. Samas tunnustab Prantsusmaa ka näiteks Eesti kaitsejõudude osalemist missioonil Kesk-Aafrika Vabariigis ning Malis. „See omakorda näitab, et liitlased tajuvad hästi üksteise julgeolekumuresid,“ ütles Mihkelson.

Mihkelson kohtus sellel nädalal NATO Parlamentaarse Assamblee kaitsekomitee delegatsiooni koosseisus Prantsusmaa strateegiliste tuumajõudude juhatajate admiral Louis-Michel Guillaume ja õhuväe kindrali Bernard Schuleriga ning külastas Île Longue'i strateegiliste tuumaallveelaevade baasi Bresti lähedal.

Samuti kohtus Mihkelson Prantsusmaa erivägede ülema kindralmajor Gregorie de Saint-Quentini ning kiirreageerimisjõudude ülema kindralleitnant Eric Margail'ga ning külastas mereväe eriüksuse baasi Lanesteris. Prantsusmaa visiidi käigus tutvus Mihkelson veel Prantsuse võõrleegioni peakorteriga Marseille lähedal Aubagne's ning kohtus leegioni ülema kindral Jean Mauriniga.