Mihkelsoni sõnul on visiidi eesmärk avaldada Ukraina kolleegidele toetust ja kinnitada Eesti jätkuvat tuge Ukrainale vajalike reformide läbiviimisel, teatas riigikogu pressitalitus.

„Iga õnnestumine Ukrainas on kordaminek nii meile kui kogu vabale maailmale,“ ütles Mihkelson. „Ukraina tugevnemine vaba ja demokraatliku õigusriigina omab erakordselt suurt mõju kogu Euroopa julgeolekule.“

Mihkelsoni sõnul soovivad nad visiidi käigus saada ülevaadet Ukraina hetkeolukorrast nii julgeoleku- kui majandusvaldkonnas. Kindlasti leiavad käsitlemist kahepoolse kaitsekoostöö küsimused ning Eesti erinevad abiprogrammid.

Riigikaitsekomisjoni liikmed kohtuvad Kiievis Ülemraada riigikaitsekomisjoni ja väliskomisjoni esindajatega. Samuti kohtutakse kaitseministeeriumi ja siseministeeriumi ning julgeolekuteenistuse SBU ja Ukraina Rahvusliku julgeoleku- ja kaitsekomisjoni esindajatega.

Lisaks on visiidi käigus kavas kohtuda Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni asejuhiga ning külastada Kiievi lähedal asuvat Desna polügooni.