"Nii Krossi enda kui ka Eesti õiguskaitseorganite avaldused kinnitavad, et omal ajal Läti kõrgema merekooli lõpetanud Dmitri Savinsi eeluurimise ajal tehtud ülestunnistused näivad sihiteadlikult konstrueeritutena. Miks pole Venemaa prokuratuur näiteks pöördunud Eesti kolleegide poole järelepärimisega, vaid laseb teemal liikuda meediaavarustesse? Uudistes levitatav tekst viib mõttele, et kogu loo taga on hoopis teised eesmärgid," kirjutab IRLi liige oma blogis.

Mihkelson juhib ka tähelepanu, et miskipärast on Krossi iseloomustamisel Savinsi poolt lisatud, et ajaloolasena on ta kirjutanud Nõukogude võimu vastu võidelnud metsavendadest ning et tema isa Jaan Kross oli Nõukogude ajal dissident.

"Ma võin eksida, kuid minu arvates näitab see juhtum, et Eesti välispoliitilised hoiakud ning positsioon Euroopa Liidu ja NATO liikmesmaana eriti Venemaa lähinaabrite euroatlantiliste pürgimuste toetamisel on olnud väga edukas. Meie enesekindluse raputamiseks püütakse kasutada ajast ja arust diskrediteerimisvõtteid, kuid need umbuvad eos," leiab riigikogulane.

Mihkelsoni hinnangul viitab see juhtum veel kord sellele, et infosõdade ajastu on täies hoos. "Globaalses meediaruumis käib heitlus mitte tõe, vaid kuvandi ümber. Seepärast on oluline, et ka selle juhtumi puhul tuleks keskenduda konkreetsetele faktidele, mis nullivad desinformatsiooni."