"Kui veel sisepoliitilistest tõmblustest valimiste künnisel võib aru saada (kuigi vastastikune tümitamine koalitsioonipartnerite vahel ületab siingi mõistuse piire), siis peaministri ja kaitseministri täiesti kohatu jagelemine julgeoleku teemadel on juba tõsiseks ohuks Eestile," lausus Mihkelson.

"Peaminister peaks kohe loobuma julgeoleku tirimisest mainekujunduskampaaniasse. Praegune ärev aeg nõuab Eesti poliitikutelt riigimehelikkust ja asjatundlikkust," lisas Mihkelson.

Sotsiaaldemokraadist kaitseminister Sven Mikser kirjutas eilses Eesti Päevalehes, et Eesti tegevus Ukraina teemaga tegeledes ei tohi mõjuda plaaniliselt ega olla valitsejate mainekujundus.

"Vajame enam kui kunagi varem ka riigijuhte, kellel on välispoliitiline visioon ja autoriteet, kes mitte ainult ei esita laitmatult "maja" jutupunkte, vaid annavad ise poliitikaloomele suuna ja panustavad sellesse sisu osas," leidis Mikser.

Seejärel kutsus peaminister Taavi Rõivas valitsuspartnerist kaitseministrit Sven Mikserit korrale ja meenutas talle, et valitsus on koos sotsiaaldemokraatidega ühiselt kokku leppinud sammud Eesti julgeoleku tagamiseks ja Ukraina abistamiseks.