„Nagu kaks tilka vett. Isegi Süüria osas näivad ALDE grupi kaaslased ühel meelel olevat. Vaata ja imesta. Ei oleks ausalt öeldes oodanud, et nii häälekad Keskerakonna ja Ühtse Venemaa leppe kriitikud nagu Paet ja Kross kenasti Toomiga nüüd ühel pildil. Aga Süüria teema vajab küll tõsisemat analüüsi, kui pelgalt Kremli-meelsuse reproduktsioon,” sõnas Mihkelson.

Samas ei saa siiski öelda, et Paet ja Kross Toomiga tingimata ühte meelt oleks. Eerik-Niiles Kross oli kutsutud üritust modereerima ja kohe alguses tänas ta Toomi, et too kutsus kõnelema ka inimesi, kes temaga tingimata samal seisukohal pole.

Paet ütles oma sõnavõtus kaaskõnelejatele viidates, et humanitaarolukorra või katastroofi osas temal ja teistel esinejatel ilmselt erimeelsusi pole, küll aga selles osas, kuidas tuleks panustada olukorra lahendamisse.

Ta rõhutas, et Süüriast on põgenenud üle kuue miljoni inimese, kellest umbes pool on pagenud president Bashar al-Assadi eest ja ainuke põhjus, miks Assadiga peaks asju ajama on see, et leida poliitiline küünilispragmaatiline lahendus sõja lõpetamiseks. See ei vabasta Assadi aga vastutusest sõjakuritegude ees.

Ürituse lõpus lisas Paet, et ta on meelitatud, et teda kõnelema kutsuti. „Nende inimeste vahel, kes mõtlevad ühtemoodi, on väga lihtne selliseid arutelusid pidada. Nii et see, et Yana Toom koos mõne sõbraga tuli mugavustsoonist välja – ma väga tunnustan seda,” kiitis Paet. Toom vastas omakorda, et hoopis Paet tuli mugavustsoonist välja.

Igal juhul paistavad nad olevat ühel meelel selles, et üldiselt nad ühel meelel pole.