„See on sedavõrd oluline ja tõsine sündmus, et kindlasti tuleb konsulteerida ja infot jagada partnerluureteenistuse tasemel, aga kindlasti ka Euroopa liidu ja NATO struktuuride tasemel, sest tegu on väga erakordse sündmusega,“ sõnas Mihkelson.

Eile toimunud pressikonverentsil ütles kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu, et praegu on võetud eesmärgiks Kohveri juhtumit mitte eskaleerida. Sellega on nõus ka Mihkelson, kelle hinnangul pole mõtet olukorda asjatult eskaleerida, kuid põhjust liitlastega ühendust võtta on küll, sest juhtum puudutab väga otseselt Eesti suveräänsust.

„Kui FSB võtab omaks inimröövi meie territooriumilt, siis see puudutab väga otseselt meie riigi suveräänsust. Suveräänsus on väga otseselt määratletud riigi territooriumi ja kodanike kaitsega,“ sõnas Mihkelson.

Riigikogu väliskomisjonil toimub täna Kohveri juhtumiga seoses ka briifing, kus kapo peadirektor Arnold Sinisalu annab ülevaate olukorrast ka komisjoni liikmetele. „Kuulame ta ära ja komisjoni liikmed saavad ehk ka mõne detaili rohkem kui seni avalikkuse ees on räägitud,“ sõnas Mihkelson.

Kapo ametnik Eston Kohver rööviti kapo andmeil Eesti territooriumilt reede hommikul kella üheksa paiku. Vene luureteenistuse FSB sõnul peeti Kohver kinni Venemaa territooriumil ning ta toimetati Moksvasse Lefortovo kohtusse, mis otsustas teda kuni kaks kuud kinni pidada.