Täna postitas Raud enda Facebooki seinale poolsaladusliku üleskutse, milles palus neil, kes teda sooviksid "suure projektiga" aidata, tuntud meediategelasele enda meiliaadress anda, et Raud nendega meilitsi edasi saaks suhelda. Neile, kes poliitikule enda küberkoordinaadid andsid, saabus aga Raualt meil, kus tuntud muusik endale kampaania korraldamisel vabatahtlikke appi palus.

"See ei ole kampaania avapauk, valimiskampaania on kestnud juba mõnda aega," ütles Raud Delfile. Ta pole enda sõnul teinud kunagi saladust selles, et kandideerib sotsiaaldemokraatide ridades kevadel parlamenti.

Oma strateegiaga detailidesse ei soovinud Raud laskuda, kuid ütles, et praegu toimub alles kampaaniaks valmistumine. "Ma kaardistan võimalikke vabatahtlikke, kes oleks valmis mulle sellel keerulisel ja raskel teel appi tulema," sõnas Raud.

Raua personaalse kampaania vastu on ta enda sõnul huvi tundnud juba hämmastavalt palju inimesi. "Need inimesed on Facebooki lehel minu fännid ja ma üritan leida nende hulgast inimesi, kes võiksid ka selles küsimuse mulle abiks olla," kõneles Raud. "Need, kelle poole ma pöördun, on minu lehekülge meeldivaks tehes ju ka varem minu tegemiste suhtes huvi üles näidanud."

Raua sõnul on oodatud kõik ideed ja mõtted, mida tema sotsiaaldemokraatide kandidaadina, aga ka SDE tervikuna võiks paremini teha. Oma sõnul ei otsi ta flaierite jagajat, sest selle töö suudab ta ka ise ära teha.

Raud ei osanud veel öelda ka oma planeeritava kampaania eelarvet. "Kahtlemata on sellel eelarve ja selge on see, et asjad maksavad, aga praegu toimub alles kampaaniaks valmistumine ja ma lihtsalt ei tea veel eelarvet," sõnas Raud ja lubas kampaania eelarve avaldada pärast valimisi. "Kui keegi tahab minu kampaaniasse panustada, siis on see teretulnud," ei tõrjunud ta ka annetusi.

Raua sõnul on tegelikult hämmastav, et erakondade üldise valimiskampaania kõrval personaalseid kampaaniaid varem nii vähe on tehtud. Tema sõnul korraldab Sotsiaaldemokraatlik erakond (SDE) kindlasti ka kampaania, aga kuskil ole keelatud kandidaatide personaalsed kampaaniad.

Ta ei osanud veel öelda, milliseks kujunevad tema poliitilised lubadused ja soovitas jälgida nii erakonna kodulehte kui ka oma kampaaniat.

Üleskutsele vastanud saavad e-maili, mis ei kohusta kedagi veel millekski ega seo inimest kampaaniaga. Samuti lubas ta mitte kasutada nende e-maile, kes seda ei soovi. "Kui inimene on erakonnastunud, siis eeldatakse temast kõige hullemat," nentis Raud kahetsusega. 

Raud liitus sotsidega tänavu aprillis.

Avaldame järgnevalt meili, mis saabus neile, kes Mihkel Rauale enda küberkoordinaadid andsid.

Tere, [inimese nimi]!

Suur suur tänu selle eest, et minuga ühendust võtsid! Ja anna mulle kohe ette andeks, kui minu kiri Sinus mistahes põhjusel ebamugavust tekitab.

Lugu on niisiis selles, et otsin endale vabatahtlikke abilisi ühe suurima projekti jaoks, mida olen oma elus siiani ette võtnud. Kavatsen nimelt 2015. aasta 1. märtsil SDE nimekirjas Riigikogusse kandideerida. See on väga suur ja mahukas töö, millega olen juba praegu hoogsalt algust teinud. Aga päris üksi kõike ei jõua kahjuks.

Ja nüüd ma palungi Sinu abi, [inimese nimi]! Kui Sa arvad, et võiksid ja tahaksid mind selles protsessis aidata, siis oleksin Sulle väga tänulik. See, mida ja kui palju Sa peaksid tegema, sõltub ainult Sinust endast. Igasugune abi on oodatud. Kasvõi ainult see, kui minuga aegajalt räägid ja mulle nõu annad.

Ja mida ma Sulle vastu saan pakkuda? Esiteks muidugi põnevat kogemust. Teiseks oma sõprust - kui ma saan Sulle kuidagigi kasulik olla, olgu siis oma teadmiste või kogemuste või millegi kolmandaga, siis anna aga julgelt teada. Kolmandaks planeerin oma vabatahtlikele abilistele üritusi ja kohtumisi, mis kujunevad loodetavasti Sulle kasulikuks ja huvitavaks.

Kui Sa tunned, et tahaksid minu meeskonnaga liituda, siis palun vasta sellele emailile ja siis saame juba täpsemalt edasi rääkida. Kui Sa tunned, et ei soovi end minu kampaaniaga siduda, siis kustuta see kiri rahulikult ära ja oleme sõbrad edasi! :)

Aitäh Sulle veelkord, [inimese nimi]!

Kõike paremat,
Mihkel Raud