Raua sõnul on tema sümpaatia just Ossinovski poole kaldu eelkõige kolmel põhjusel.

"Esiteks ja peamiselt seetõttu, et tänane Sotsiaaldemokraatlik Erakond vajab juhti, kellel on munad. Kes julgeb teha suu lahti seal, kus keegi teine ei julge. Keda ei saa lihtlabaselt ära osta. Kelles on jõudu Eestist hoolida ka siis, kui isiklikult oleks kasulikum seda mitte teha. Kes on sotsiaaldemokraat ka sellel hetkel, kui pragmaatiliselt tundub mõistlikum reformierakondlane olla. Jevgeni on selline mees. Olen teda nüüd umbes aastakese üsna lähedalt näinud ja julgen sellele väitele kahe käega alla kirjutada," kirjutas Raud oma Facebooki lehel.

Teiseks kardab Raud, et praegu valitud "iga hinna eest võimul” kurss viib meid hoopis tagasi pisikeste "nišiparteide suitsunurka, kus meie erakond aastaid viie-kuuekesi tiksus".

"Sven Mikseri juhtimisel tõusis SDE arvestatavaks poliitiliseks jõuks ning kogus ebamugava partnerina ka konkurentide respekti. See on täna kahjuks muutumas. Meist on saamas kartellierakond selle sõna kõige murettekitavamas tähenduses, klassikaline võimupartei, kes jutlustab küll oma valijate huve ning iseenda poliitilist ideoloogiat, kuid teeb seda peamiselt võimul püsimise õigustamiseks. Me ei taha olla sülekoera rollis, kuid võtame sujuvalt üle isegi konkurentide kulunuima retoorika stiilis “kui me ei käitu nii ja naa, siis tuleb Edgar Savisaar”. Hirmust konkurentide ees on ohtlikum vaidi üks - oht muutuda nendesamade konkurentide lahjaks koopiaks," leiab Raud.

Kolmandaks toetab Raud Jevgeni Ossinovskit seetõttu, et ma näeb temas soovi erakonna esimees olla.

"Et tema silmades on sära, ükskõik kui läägelt see ka ei kõlaks. Et tal on mõtteid, kuidas erakonda mitte lihtsalt paari aasta jagu edasi lohistada, vaid tulla ja võita ka järgmised valimised. Ma näen Jevgenis riigimeest. Selliseid mehi ei ole tänases Eestis kuigi palju," arvab Raud.