Mihkel Kunnus lausus Delfile, et kirjanik Kaur Kenderi kohta on tihti öeldud, et ta on trikster. "Trikster on selline tegelane, kes on tavaliselt kahe maailma piiril. Kenderi triksterlus seisneb paljuski selles, et ta on poisike täiskasvanu kehas. Täiskasvanud inimeselt oodatakse täiskasvanu käitumist, aga ta käitub nagu poisike," lausus ta Kenderi blogis avaldatud ropu sisuga pilti kommenteerides.

Kender oli oma blogis võtnud eelmise nädala Eesti Ekspressis avaldatud fotod kinniteibitud suuga kultuuriinimestest ja kirjutas igaühe näole kas sõna "boring" (ingl. keeles "igav"), "ass" (ingl. keeles "perse") või "shit" (ingl. keeles "sitt").

Kultuuritegelased avaldasid selle fotokollaaži, protesteerimaks selle vastu, kuidas Kender ja temaga seotud inimesed rühmitusest ZA/UM käitusid pärast Kenderi saamist kultuurileht Sirbi peatoimetaja kohusetäitjaks.

Kunnus oli üks, kelle kinniteibitud suuga foto ilmus Ekspressis ja kelle näole Kender ropu sõna kirjutas. Kunnus lausus, et temale ei jätnud Kenderi tegu eriti mingit muljet. "Poisike vigurdab".

Naljakaks tegi selle tema sõnul see, et nende esialgne plaan oli ise kirjutada nende teipide peale eestikeelsed sõnad "igav" ja "sitt". "Selliste siltidega üritatigi ju kultuuriinimestel suu kinni panna. Nüüd ta tegi selle ise ära," nentis Kunnus.

Kenderi juhtimisel valmis üks Sirbi number. Ööl vastu esmaspäeva teatasid Kender ja temaga koos Sirpi tulnud Robert Kurvitz, et lahkuvad ametist, kuna Kurvitz oli luba küsimata arvustanud luuletaja Andres Aule avaldamata luulekogu. Aule avaldas selle peale avalikult nördimust.

Kunnus oletas, et Aule pahameel oli neile pigem hea ettekääne, sest Kenderile ja ta kaaslastele hakkas kohale jõudma, kui suur töö on iga nädal välja anda 40 leheküljelist ajalehte. Iga nädal ei saa ka pulli teha ja adrenaliini jääb väheseks.

Sirbi ümber toimunud kära tõttu lubas ametist tagasi astuda ka kultuuriminister Rein Lang.