Keda teie Keskerakonna peaministrikandidaadina näeksite?
Mõni aeg tagasi oleks vastus olnud ühene - Edgar Savisaar. Kuid praegune peaminister on plangu nii madalale lasknud, et oma 10-12 tublit keskerakondlast võiksid Rõivasele alternatiiviks olla. Näiteks viimaste valimiste ajal meie erakonna edukaim ehk Yana Toom või Keskerakonna Noortekogu esimees Tõnis Mölder.

Edgar Savisaare kandidatuur pole Keskerakonda viimastel riigikogu valimistel valitsusse aidanud. Millega põhjendatakse munitsipaalerakonnaks muutumist erakonna sees? Mida teie ise selle põhjuseks peate?
Me ei kauple oma põhimõtetega. Kui erakond hakkaks iga hinna eest valitsusse trügima, siis paljudele - sealhulgas ka mulle -valmistaks see pettumuse. Ning Eesti probleem pole mitte see, et Keskerakond on kohaliku omavalitsuse keskne erakond, vaid see, et teised erakonnad seda pole.

Kas Kadri Simsoni või Jüri Ratase kandidatuur võiks Keskerakonna muuta teistele parlamendiparteidele aktsepteeritavamaks partneriks?
Kohe kindlasti. Nende samade teiste parlamendiparteide esindajad on seda seisukohta mitmeid kordi välja öelnud ning mul pole sel juhul erilist põhjust nende sõnades kahelda.

Kas Simsoni kandidatuur võiks tähendada, et Savisaare aeg Eesti poliitikas hakkab lõppema?
Meeldib see meile või mitte, kuid Savisaare aeg lõppeb siis, kui ta ise seda soovima hakkab ning meile sellest teatab. Pigem tähendaks Kadri kandidatuur peaministrikandidaadiks uut paljutõotavat ajajärku tema eluloos.

Kuidas mõjutab Keskerakonna valimistulemust see, kui juba teist korda järjest ütleb erakonna esimees, et ta osaleb valimistel vaid moepärast?
See mõjutab vaid Edgari enda tulemust, erakonna toetajate üldarvu see ei mõjuta.

Mis on Simsoni tugevused Savisaarega võrreldes?
Simson on diplomaatilisem ning erinevalt Savisaarest ei ripu tal kabineti seinal poliitiliste konkurentide skalpe. Arvestades, et need mahanülitud peanahaga Savisaare ohvrid keerlevad endiselt Eesti poliitikas ja meedias, siis...  

Kuidas mõjutaks vene valijat see, kui Savisaare asemel on peaministrikandidaat Simson?
Ning kuidas mõjutab IRLi valijat see, et Reinsalu asemel on peaministrikandidaat Parts? Need on väga huvitavad küsimused. Seda sorti, et mis juhtuks, kui tädil oleksid testikulad. Vastust enne ei saa, kui ära ei proovi.