"Tutvusin põhjalikult harta tekstiga ning tundsin end mõnes mõttes kahvlisse võetuna. Ühelt poolt on autorite hulgas nii mõnedki mulle isiklikult sümpaatsed inimesed, teiselt poolt jäid selle eesmärgid mulle segaseks ja sõnastus tekitas tugevat protesti," kirjutab Lotman oma blogis.

Lotmani sõnul on Hartas sisalduvad hetkeolukorra parandamiseks pakutud meetmed on üldsõnalised ja hambutud ning tugevas kontrastis agressiivse ja paanilise sissejuhatusega.

"Mulle sümpatiseerib Silver Meikar, kuid antud juhul tekib mul paraku tunne, et tegu on pigem tema isikliku agendaga kui ühiskonna arengu jaoks oluliste asjade väljatoomisega. Eesti ühiskonnas on tunduvalt pakilisemaid probleeme," leiab Lotman.

Lotmani sõnul on nii mõnigi Harta autoritest on propagandavaldkonnas hästi haritud ja end selles valdkonnas ka osava praktikuna näidanud. "Tegemist on massidega manipuleerijate tavalise trikiga. Algul köetakse üleskutsete ja loosungitega emotsioonid üles, siis pakutakse selle varjus oma agenda," leiab Lotman.

"Kas tõepoolest kogu selle ürituse eesmärk seisneb vaid selles, et ühele seltskonnale rajada teed Riigikogusse? Kas tõepoolest on Riigikogu paha vaid sellepärast, et osa neist jäi valimistel selle ukse taha?" küsib Lotman.