Laekus vihje, et Teiega oli tüli norinud tegelikult hoopis kaks inimest, mitte üks, nagu seni meediast läbi käinud on. Kas see vastab tõele? Kui vastab, siis milles selle teise isiku roll seisnes?

Jah. Peale esimest intsidenti, kui politsei oli kohvikust lahkunud, läksin baarileti juurde arvet maksma, et kiiremas korras koju minna, kuna emal hakkas halb. Kohvikus astus minu juurde tundmatu mees, kes näitas mulle sündsusetuid žeste ning ütles solvanguid, sealhulgas poliitilistel teemadel. Mina ignoreerisin seda episoodi, võtsin pere ja läksin koju.

Kas tülitajad võisid olla purjus? Ise olite tol hetkel täiesti kaine?

Kas nad olid purjus või mitte, seda ma ei tea. Käitumine oli küll veider. Mina alkoholi ei tarbi.

Kapo olevat samuti selle juhtumi vastu huvi tundnud. Kas vastab tõele, et kapo on Teiega selle intsidendi pärast ühendust võtnud? Millega kapo sellist kontakti põhjendas?

Kapo ametnik võttis minuga ühendust järgmisel päeval. Tema palvel kohtusin temaga. Teda huvitas minu nägemus intsidendist. Mulle öeldi, et avaliku elu tegelase puhul on taolised kohtumised tavaline praktika.

Kas Kamahouse’s toimunu oli juhus või näiteks poliitiline provokatsioon mõne teise partei huvides?

Tahaks loota, et see ei olnud provokatsioon. Vaatamata sellele, et mees esitas küsimusi agressiivselt, üritasin talle vastata. Küsimused olid pigem poliitilised ja üldisemad. Oma lapse lasteaiakoha kohta, nagu ta teleintervjuus väitis, mees minu käest ei küsinud. Ma ei ole talle öelnud ühtegi halba sõna ka peale seda kui ta lõi mind, füüsilisest vastusreaktsioonist rääkimata.

Sporditaustaga inimesena suudan hoida oma emotsioone kontrolli all. Seda enam, et mul oli süles mu 1,5-aastane tütar. Samas, kui mu pereliige palus teda eesti keeles maha rahuneda ja lõpetada agressiivne käitumine, sest kõrval on lapsed, ütles ta, et „teil pole üldse siin õigust häält anda, õppige parem eesti keelt“.

Kas on varem ette tulnud, et Teid tullakse tööga seoses avalikus kohas agressiivselt tülitama? Kui selliseid asju on juhtunud varemgi, siis milles teid süüdistati või miks inimesed ärritunud on?

Taoline asi juhtus minuga esimest korda. Minu kabineti uks on alati lahti, ma võtan vastu kõiki linlasi, kes end vastuvõtule kirja panevad. Siiani ei saa ma aru ründaja motiividest, sest kui politsei kohale jõudis ja tunnistajad nähtust rääkisid, palus mees vabandust. Ta tunnistas, et tema käitumine oli provokatiivne ning et ta lõi mind. Sellega otsustasin, et inimene kahetseb oma käitumist ning vaatamata politseinike ettepanekustele, loobusin avalduse kirjutamisest.

Esmaspäeval andis ta aga kahele telekanalile intervjuu, milles väitis, et „Kõlvart oli käed ja ebatsensuursed väljendid käiku lasknud“ ning sellepärast olin sunnitud avalduse ikkagi esitama. Sest see ei vasta tõele. Kõige veidram on aga see, et täna hommikul sain ründajalt kirja teemaga „vabandused“, milles ta tunnistab, et käitus minu suhtes „pealetükkivalt“ ning palus taas vabandust.

Kõlvart nõustus intervjuud andma tingimusel, et see toimub kirjalikult.