"Ma ei saa olla ministrina rahul ka sellega, et rahvusvaheline korruptsioonivastane organisatsioon GRECO andis oma hindamisvisiidil Eestisse prokuratuurile esialgselt murettekitava hinnangu. GRECO hinnangutest üks olulisem seisukoht puudutab järelvalvet prokuratuuri üle. GRECO näeb probleemina ka huvide konflikti ja korruptsiooniriski prokuratuuris," kirjutas Michal kolm aastat tagasi oma tagasiastumiskirjas.

Michal nägi probleemi selles, et prokurörid ei arutagi eetikakoodeksi piiridel käimist, mis keelab ühte konkreetset juhtumit kasutada enesereklaamiks. "Mida muud kui enesereklaam on pikad persoonintervjuud ühe kriminaalasja alguses? Kas see on erapooletu infojagamine või juba ette publiku häälestamine?" küsis Michal. Probleeme prokuratuuri eetikakoodeksi järgimisega laiemalt näeb tema sõnul ka korruptsioonivastane ühendus GRECO.

"Samuti on kõhedust tekitav käitumine kutsuda inimesi üles andma kriminaalasjas tunnistusi ja lubada ette igaühele karistamatust, kui vaid antakse sobiv tunnistus. Kes Eestis võib olla kindel, et ka tema vastu seda ühel päeval ei rakendata?" kirjutas Michal oma üsna pikas kaebekirjas.

Sel aastal on Michal suures poliitikas tagasi majandusministrina. Eile vahistati tema haldusalasse jääva Tallinna Sadama juhatuse liikmed Ain Kaljurand ja Allan Kiili altkäemaksuvõtmise kahtlustusega. Praeguseks on Michali pahameel prokuratuuri suhtes suuresti lahtunud.

Talt küsiti selle kohta tänasel valitsuse pressikonverentsil ja Michal vastas, et 2012. aastal olid tal prokuratuuri suhtes konkreetsed etteheited.

"Täna teeme kaitsepolitsei ja prokuratuuriga koostööd ja oleme selle uurimise käigus teinud koostööd. Süüd või süütust mõistab õigusriigis kohus. Kohtuotsus tuleb ära oodata," teatas Michal.