Sotsiaaldemokraadid küsivad vaid vene keeles Mustamäe valijatele saadetud reklaamis, kas nood soovivad venekeelse gümnaasiumihariduse säilitamist ja Eesti kodakondsuse saamise protseduuride lihtsustamist.

Ühe küsitluse reklaamnäo Olga Sõtniku sõnul ei välistaks tema ka praegu seadusesse kirjutatud venekeelsetes koolides 60 protsendi ulatuses eesti keeles õpetamise nõude ülevaatamist, et vene keeles saaks rohkem aineid õpetada.

Sotsiaaldemokraatidega samas koalitsioonis olev Michal kommenteeris, et tahe muuta olemasolevat kodakondsuspoliitikat ja lükata edasi eestikeelsele õppele üleminekut ühendab Eesti vasakpoolseid ehk nii keskerakondlasi kui sotsiaaldemokraate.

"Kevadel koalitsioonileppe sõlmimisel olid meil neil teemadel pikad vaidlused sotsiaaldemokraatidega. Tulemuseks kokkulepe, et üle vaadatakse reaalses elus tekkinud kitsaskohad ning Eesti kodakondsuspoliitika aluseid ei muudeta," nentis Michal.

Eestikeelsele õppele ülemineku osas on olnud plaan taasiseseisvumisest ning Andrus Ansipi valitsuse ajal langetati lõpuks otsus see ära teha.

Keskerakond ei ole tema sõnul varjanud oma eriarvamusi Eesti senise poliitikaga, selle teemaliste hinnangute üle on nad isegi kohtus vaielnud kaitsepolitseiga. "Kahju, et sotsiaaldemokraadid on ennast selles küsimuses Keskerakonna "Teeme teisiti!" ree servale sõitma istutanud, aga eks see anna valijatele ka signaali, kes on kes. Reformierakonna seisukoht on siin selge – Eesti riigikeel on eesti keel ja kodakondsuspoliitika aluseid ei muudeta," kinnitas Michal.

Mis puudutas seda brožüüri, siis on see tehnoloogia Michali sõnul lihtne – küsitluse muljega tegelikult topitakse küsitletavale pähe oma ideid. Sama on varem teinud ka IRL.

"Hiljem saab öelda, et just seda inimesed tahtsid, kuigi tegelikult olid küsimused suunavad. Selle tehnoloogia nimi on push poll. See on sarnane ühe lõbusa spordialaga, kus vahel ka toore jõuga üritatakse pall vastase väravasse suruda," lisas Michal.