"Presidendi kõne eile oli õnnestunud ja mis seal salata, ka meie mõtted kattuvad presidendi väljaöelduga suuresti, see teeb heameelt. Idee inimeste heast elukvaliteedist kui Eesti järgmisest suurest eesmärgist, majandus ja SKP kui vahend, mitte kui eesmärk iseeneses – need on mõlemad ideed, mida oleme oma programmis ja väljaütlemistes rõhutanud," ütles Michal Delfile.

Michalile meeldis veel hoiak, et ei parlament, valitsus ega president ei saa kellegi elu heaks teha. "Sellele saab kõige rohkem kaasa aidata oma hoiakute ja suhtumisega ikka inimene ise. Valima minemine on oluline ja valikuid tuleb ka iga päev ise teha," lausus peasekretär.

President vihjas oma kõnes Edgar Savisaare idaraha skandaalile, öeldes, et ausa mängu reeglid peavad kehtima kõigile ning igas eluvaldkonnas. Ka valimistel ja erakonnapoliitikas. "Et ei võeta abiks raha, mis on tegelikult rahva ja maksumaksja, mitte poliitikute ega parteide oma. Et ei lubadused ega teened ole müügiks, ei kodumaale ega välismaale, salaja ja seadusi rikkudes labase kavaga demokraatlikke valimisi sisuliselt nurjata. Või nende legitiimsust kahtluse alla seada," rääkis president Toomas Hendrik Ilves.

"Ma arvan, et presidendi poolt oli kohane meenutada ja hoiatada neid, kes käivad Venemaalt raha lunimas, et see pole ausa mängu reeglitega kooskõlas nagu pole eetiline kasutada maksumaksja raha kampaania tegemiseks. Arvata võib, et ta vihjas Keskerakonnale laiemalt ja IRLi poolsele kampaaniainimeste nõunikeks palkamise loole – isiklikult arvan, et need eetilised rikkumised pole siiski kuidagi ühes kaalus," rääkis Michal.

President sõnas ka oma kõnes: „Olen veendunud, et kogu Eestis peab olema võimalik elada. Muidugi ei piisa üksnes vallapiiride ümberjoonistamisest. Me vaja­me terviklikku linna- ja vallareformi.“ See on Reformierakonna poolt vaadates tähtis rõhuasetus – ka meie oleme veendunud, et haldusreform peab olema märksa enamat kui vaid populistlik piiride ümberjoonistamine ja linnade valdadeks nimetamine. See on kindlasti järgmise Riigikogu jaoks tähtis viide."