"Selliseid jutte enda kohta kuulen tihti. Viimati, natuke üle kuu tagasi, lugesin Eesti Päevalehest, et Siret Kotka levitab teadmist, et Jüri Ratase Keskerakonna esimeheks saamine on minu ja Rain Rosimannuse salaplaan. No mis seal ikka, ega see kuulujutt, nagu isegi ütlete, viimaseks jää," kommenteeris Michal.

Kaur Kender on tema meelest väga hea kirjanik. "Ja mees, kes üritas avalikkust "Kolmeraudses" veenda tasuta ühistranspordi headuses. Nagu aru saate, ei ole meie vaated päris samad," lisas Michal.

Ta soovitaks Kenderil kindlasti Sirbis anda oma parim ja leida hea sünergia Eesti kultuuri kajastamisel. "Mina olen Sirbi lugeja olnud, vahepeal tegin seda vähem, sest triviaalsus ja mõttelaisk stamp olla justkui rohkem vaimukas seetõttu, et tehakse maha valimatult kõiki Eestit teenivaid inimesi, tegi haiget ja ma ei ole masohhist," nentis Michal.

Lugejana on ta oma sõnul kindlasti äraootav ja loodab, et jutuks olnud uuendused Sirbis õnnestuvad - alates suuremast avatusest uuele kuni põnevate ja sisuliste ja kultuursete vaidlusteni.

"Vaimult võimule mittevastandumist oodata oleks juhm. Kõrgetasemelist debatti tahta - pole vist palju? Me ju kõik tahame huvitavamat Sirpi ja seda Kender ju lubab," leidis Michal.

Kenderi plussideks peab Michal seda, et Kender on hea kirjanik ja tal koos meeskonnaga tundub olevat säde põues ning visioon Sirbi uuendamiseks. "Minus kui lugejas tekitab see huvi oodata Sirbi uut numbrit - laululusti südamesse ja pärituult purjedesse, mis muud."

"Hetkel käimasolevat vaadates tundub tema vastaste arvates tema miinus olevat jõulisus ja aus ning otsekohene keelekasutus," vatsas Michal küsimusele, miks Kender ei sobi Sirpi juhtima. "Kas see on tegelikult ka puudus, ei tea. Ma millegipärast ei kujuta ette, et lehte, kui suurt ettevõtmist juhiks maailma mõnusaim inimene, kes kunagi kellelgi ei ei ütle ja valikuid ei tee."

Michal ei eitanud, et Kender on Reformierakonnale teenuseid osutanud. "Muidugi on, nagu paljud loojad. Kender on reklaamialal tööd ju kõvasti teinud. Esimest korda käis ta vanemaid mälestusi omavate inimeste sõnul meie kontoris kurikuulsa Sacco&Vanzettina. Ma ei ütleks, et ta tollest ajast kuidagi teravust on kaotanud. Aga õnneks on kunst ja kultuur radikaalsetele ideedele mõnusam koht kui reklaam."

"Sirbi peatoimetajat mina ametisse ei kinnita ja viimati kui Eesti riigi- ja kultuurikorraldusega tutvusin, siis ka mitte Rain Rosimannus. Ükskõik, kes kelle sõber on või mida soovitab. Organisatsioonide juhtimise osas ütlen, et on loomulik, kui juht loob oma meeskonna - mida selgemalt ja ausamalt see käib, seda parem," lisas Michal.

Ta tunnistas, et üle tüki aja on põnev Sirpi oodata, sest ta ei tea mis, tuleb.