"On üsna selge, et eesti-, inglise-, soome- või venekeelse informatsiooniruumi tarbijad saavad erinevat infot. Seda öeldes ei tee Stalnuhhin teaduslikku avastust. Küll on võimalik hinnata neid inforuume ja neis pakutavat väärtuste järgi - objektiivsusest alates, mis on ajakirjanduse nurgakivi. Ja võimaluste olemasolul pingutada, et pakkuda objektiivset informatsiooni kõigile, kes ise tahavad seda infot saada ja sellest järeldusi teha," kommenteeris Michal.

Tema sõnul oli kummaline vaadata, kuidas Keskerakonna juht Edgar Savisaar ütles, et tema ei vali pooli, seda päeval, kui kohtusid tsiviilennuk ja rakett. "Enamiku jaoks oli kõik enne juba selge, mõne jaoks sai siis kõik selgeks. Tegu on kuriteoga, mis poleks olnud võimalik Venemaa abita, ükskõik, kuidas seda ilustada või millises keeles esitada. Stalnuhhini jaoks jätkub ilmselt kõik samamoodi - tema usaldus Venemaa vastu muudkui suureneb ja teised, kes nii ei arva, elavad USA riigidepartemangu infoväljas," kritiseeris Michal.

Keskerakonna viimaste aastate väljaütlemised muutuvad Michali sõnul üha otsekohesemaks. Ridade vahelised sõnumid ütlevad, et tegelikult on käimas Savisaare järgseks ajaks valmistumine.

"Kes on käredamalt Venemaa sõbralikum, ületades isegi liidrit, võib roheliste mehikeste leeris võtta võidu," ennustas Michal. Hetkel on selles konkurentsis esirinnas Yana Toom, Stalnuhhin ja üks kõva löögiga abilinnapea.

"Ainuke küsimus jääb, kaua veel üritavad kadrisimsonid, jüriratased ja mõned allesjäänud seal teha nägu, et midagi ei ole viltu. Keskerakonna kurss on Venemaale ja sellest ei sünni Eestis elavatele inimestele, rahvusest või keelest olenemata, mingit kasu. Pigem kahju. Eesti jaoks on julgeolek meie inimeste hea käekäik, tugev kaitsevõime ja head partnerlussuhted. Mitte koogutamine Venemaa poole. Koogutajaid muuseas ei sallita sealgi," lisas Michal.