Reformierakond ei muuda kodakondsuspoliitika põhialuseid, see on ka koalitsioonileppes kirjas. Keskerakonna ideed loobuda keeleeksamist ja põhiseaduse tundmisest ei saa kuidagi pooldada, meie jaoks on see lahendus välistatud," teatas Michal.

Keskerakonna ettepanek on tema hinnangul taas suunatud oma valijate enamusele meeldimisele, viimased uuringud näitavad, et 80-90 protsenti nende valijatest räägivad muud kui eesti keelt.

Eesti laiema julgeoleku huvides tuleks hoopis lahendada küsimus väliseestlaste sünnijärgse kodakondsuse säilimisest, kusjuures siin ei räägi me venekeelsest mitte-eestlaskonnast Eestis, vaid sünnijärgsetest eestlastest välisriikides.

"Täna on väga aktuaalne küsimus, et näiteks Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Austraalias või Rootsis peaks teise riigi kodakondsuse saanud eestlane loobuma sünnijärgselt ehk põlvemise kaudu saadud Eesti kodaniku staatusest. See on väga vale suund – riigi tugevus on tema kodanikud ja kaasaelajad kogu maailmas," kommenteeris Michal.

"Eesti sünnijärgsetelt kodanikelt kodakondsuse võtmine lõikab läbi sidemed Eestiga ja vähendab kiiresti Eesti patriootide hulka muudes riikides. Põhiseadus ütleb samuti, et kelleltki ei tohi võtta sünniga omandatud Eesti kodakondsust," lisas Michal.

Reformierakonna riikliku julgeoleku strateegias on kirjas, et Reformierakond soovib liikuda edasi suunas, et välismaal elavad eestlased ei peaks loobuma sünnijärgsest kodakondsusest ja neil oleks lubatud säilitada koos teise kodakondsusega ka Eesti kodakondsus, kuid see ei laiene Venemaa kodanikele.