Kuidas te Reformierakonna kohalike valimiste tulemusega rahul olete?

Üle Eesti oli meie tulemus päris hea. Reformierakond on üks enim võimuvastutust kandev erakond üle Eesti. Tallinn on eraldi juhtum, Tallinnas läks kehvemini, kui oleksime ise tahtnud, samas läks paremini, kui oodati, sest enne valimisi tulid küsitlused, mis ütlesid, et Reformierakond saab Tallinnas 5-6 protsenti. Me pingutasime päris palju, aga alati ei ole pingutus piisav.

Te isiklikult saite Pirital vähem hääli kui IRLi või Keskerakonna esinumber, aga rohkem, kui SDE esinumber. Kuidas te rahule jäite selle tulemusega?

Mina jäin päris rahule, ei saa midagi paha öelda. Protsendina valimisringkonnast olin ma Tallinnas Urmas Paeti ja Jürgen Ligi järel Reformierakonnas esinumbritest vist lausa kolmas. Olen väga rahul, et nii paljud Pirital meid toetasid. Olin kampaanias ka päris aktiivne ja ummikukohvikuid tehes ja Pirital ringi käies ja inimestega suheldes sain aru, et eesti inimestel läheb elu edasi, elu on üsna positiivne, minu jaoks oli see kampaanias kõige olulisem. Natuke alla 700 inimese toetus Piritalt on päris kõva tulemus.

Reformierakondlastelt on kõlanud kurtmist, et isegi isiklikud tuttavad ei taha nende poolt hääletada ja ütlevad, et sina oled tubli mees, aga su erakonna poolt ei saa ma hääletada. Kas teie midagi sellist kohtasite?

Ei. Olin Pirital kõik nädalavahetused väljas ja mõnikord ka nädala sees. Inimeste hulgas oli ehk inimesi, kes ütlesid, et neile Reformierakond ei meeldi. Mõni teatas, et töötab linnavalitsuses ja talle seetõttu Reformierakond ei meeldi, mõni ütles, et talle meeldib IRL või sotsiaaldemokraadid. Pigem teeb inimesi murelikuks üldine pessimism ja virisemine Eesti üle. Küsitakse, et millal see lõppeb.

Silver Meikarit või rahastamisskandaali tuletas Pirital mõni inimene meelde?

Ei tuletanud.

Inimeste seisukohalt on see teema möödas?

Ei oska öelda. Millalgi tehti avaliku arvamuse uuring, kus küsiti, milliseid skandaale kõige olulisemaks hinnatakse. Kõige olulisema mõjuga hinnati Keskerakonna esimehe otsust Venemaalt parteile raha küsida, järgmisena oli vist IRLi elamislubade müügiga seotud skandaal, seejärel sotsiaaldemokraatide rahastamisega seotud küsimused ja alles neljandale kohale platseerusid Reformierakonnaga seotud küsimused. Täna ei ole nii, et inimese mõõt on üks, teine või kolmas skandaal. Poliitikas on skandaalid praktiliselt paratamatud. Üks poliitikute partner on meedia ja kui igavaks läheb, siis küll meedia midagi otsib.