Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär ütles, et vallavalitsus tõepoolest keelas seitsmest tonnist raskemate veokite sõidu valla teedel. "Enamikus piirkondades on see mõjunud," lausus ta. Ent lisas, et murekohaks on Arju külas asuv tee, kuna sealses Laasu soos on metsatööd käinud juba varasügisest saati ja tee on muutunud praktiliselt olematuks, kirjutab Saarte Hääl.

Põlluäär ütles, et külast on tulnud ka signaale, et vallavalitsuse keeldu eiratakse ja puude väljavedu käib öötundidel. "Käisin kohapeal olukorraga tutvumas vahetult enne piirangu seadmist ja käisin ka pärast piirangu seadmist ning pidin tõdema, et metsamaterjali on välja veetud ka pärast piirangu seadmist," rääkis Põlluäär. Tema sõnul on metsatöötleja vallavalitsusele teada ja nad on korralduse teede sulgemise kohta töötlejale ka edastanud.

"Kuna oleme saanud uut informatsiooni, siis täna läheb teele uus kiri, milles palun metsaveofirma esindajal tulla läbirääkimisteks vallamajja. Kui seda palvet eiratakse, siis oleme sunnitud rakendama juba karmimaid meetmeid," ütles vallavanem, lisades, et seetõttu ei avalda ta täna veel ka firma nime.
"Kui aga kokkulepet ei saavutata, siis oleme valmis ajakirjandusele andma teavet selle firma kohta," tähendas vallajuht.

Orissaare valla maa- ja külaelukomisjoni liige Indrek Haamer ütles, et tema arvates on probleem ka selles, et vald andis küll määruse välja, aga kuidas teab näiteks metsaveoautojuht, kes lehte ei loe ja valla kodulehte ei uuri, et teele on piirang pandud.

"Alati peab olema märk ees. Märgid reguleerivad liiklust teedel," lausus Haamer, lisades, et paljud metsaveofirmad tulevad ju mandrilt.  Haameri arvates hakkab asi tegelikult pihta juba riigi tasandilt. "Riik või siis eraettevõtja müüb metsa maha, metsafirmad veavad puud välja, olenemata ilmastikust ja teede olukorrast," ütles ta.

Valjala vallavanema kt Mati Saar ütles, et probleem kui selline on ka Valjala vallas. "Me oleme seda arutanud, aga õige otsuseni, mida teha, pole veel jõudnud," lausus Saar, märkides, et eramaadel on isegi rohkem pahandust tehtud kui vallateedel. "Metsafirma saab oma puud kätte ja tee pole nende mure. Nad ei mõtlegi tagajärgedele. Praeguse ajaga õige metsamees ei lähegi üldse metsa," tähendas Saar.