Mändide vahele sobitatud kolmeosalisse kolumbaariumisse saab tulevikus paigutada 257 tuhastatud inimese põrmud.

Urnimüür on Tallinnas esimene. “Edaspidi tuleb kolumbaarium kõigi kalmistute juurde, kus muinsuskaitselised tingimused seda lubavad,” sõnas keskkonnaameti peaspetsialist Jaan Sillak.

AS Terrat on varem rajanud Kadrioru pargi Apollo platsi, ehitanud Kopli kalmistupargi, Mustamäe parditiigi, paigaldanud torustikke ja teinud muid haljastus- ja ehitustöid.

Metsakalmistu urnimatusepaik on umbes poole meetri kõrgune looklev paekivimüür, mis moodustab kinnise kujundi. Niisuguseid kujundeid on metsa all mändide vahel kolm. Müüritise sees asuvad urnide paigutamiseks õõnsused, mis on pealt kaetud graniidist mälestusplaadiga.

Urnimüüris on 111 ühekohalist ja 73 kahekohalist õõnsust. Müür peab valmis saama 31. augustiks ja see läheb linnale maksma 905 000 krooni.

Linnaettevõtte Tallinna Kalmistud juhataja Jaak Taevas ütles, et aastas on kokku umbes 4500 matust, üks kolmandik lahkunuist tuhastatakse.

Kohad on urnimüüris esialgsetel andmetel tasuta. Mujal maailmas on kolumbaariumid enamasti tasulised. Kui inimene elukohta muudab, võib ta oma lähedase urni kaasa võtta.