“Prokuratuur on minule teadaolevatel andmetel täna ja ka varem Merko suhtes seda asja menetledes käitunud seadustega ettenähtud korras. Meil on seadusandlusest tulenev kommenteerimise ruum, millest ma ei saa välja astuda. Isegi kui tahaks,” selgitas Annus osale Päevalehe küsimustele vastamata jätmist.

Kui sageli te Villu Reiljani, Ester Tuiksoo jt Rahvaliidu poliitikutega aastatel 2004–2006 kohtusite-suhtlesite? Mis asjaoludel?

Eesti on väike ja elu on kokku viinud väga mitmete inimestega, mis siin salata, ka poliitikutega.

Oma pressiteates kinnitate, et teie juristid ütlesid, et maadevahetustega on kõik juriidiliselt korras. Kas see ongi ainuke kriteerium, mida Eestis kinnisvara arendades arvestada?

Kui Eesti on õigusriik, siis võiksime seadustest lähtuda. Meie esimene eelistus oleks nendel maadel elamuehitus, korteriomanikud oleksid saanud looduskaunid vaated ja meie selle eest head hinda. Kui aga riigikogu otsustas, et looduskaitsealased maad on riigile olulised ja maid tuleb vahetada, siis oleme seadustest ka lähtunud ja maid vahetanud.

Eesti Ekspress kirjutas möödunud kevadel väidetavast lindistusest, kus te räägite Villu Reiljaniga ja kust käivad läbi ka lausekatked, nagu “Viis viina ja kolm õlut” ja “Kodumaa ei unusta sind”. On selline vestlus olnud? Kas sellest räägiti ka ülekuulamisel?

Ma mäletan seda lugu. See on ilukirjandus.

Milliseks hindate selle mõju Merko aktsia hinnale, et kaitsepolitsei teid kahtlustab? Kas olete arvestanud, et aktsiahind võib nii drastiliselt langeda, et börs peaks kauplemise peatama?

Eelkõige sõltub Merko Ehituse, nagu ka kõigi teiste Eesti ettevõtete edu või ebaedu Eesti majanduse üldisest käekäigust. Halvematel aegadel läheb kehvemini, parematel aegadel paremini, nii lihtne see ongi. Elu on õpetanud, et peame kõigeks valmis olema, kuid ma ei usu, et isegi kui tuleb teatud langus, siis see oleks pikaajaline. Oleme enam kui tuhande töötajaga konkurentsivõimeline ettevõte, kelle paremad päevad on kindlasti veel ees. Tahan teha kummarduse kõigile Merko aktsionäridele, kes on alati rohkem uskunud meie kvartaliaruandeid kui ajalehti. Tänu sellele on paljud neist korralikult teeninud ja küllap teenivad ka edaspidi.

Kui suur on teie varandus? Kas olete Eestis rikkuselt teine mees, nagu Eesti Ekspress eelmisel nädalal väitis?

Ma soovitaks suhtuda ettevaatlikult kõigesse, mida Eesti Ekspress minu kohta viimase aasta jooksul on kirjutanud. Ma ei ole päris kindlasti Eesti rikkuselt teine inimene, pole kunagi olnud ja ilmselt ka ei saa.