Merko Ehitus ja Toomas Annus on seisukohal, et esitatud kahtlustused on arusaamatud ning ettevõtte ja tema juhtorganite tegevus on olnud ja on korrektne ning Eesti Vabariigi seadustega kooskõlas.

Annuse sõnul ootab ettevõte uurimistulemuste kiiret selgumist. „Me oleme maadevahetustehinguid analüüsinud, meie juriidilised nõustajad on neid tehinguid analüüsinud ja me leiame, et ettevõte ja selle nõukogu esimehe käitumine on olnud korrektne ja seaduspärane ning on teostatud aktsionäride huvides. Täna on kahetsusväärselt kujunenud olukord, kus ajakirjanduse vahendusel on tekkinud nn maadevahetuse asjades kaks leeri: õiguskaitseorganid ühelt poolt ja mõned ettevõtted ja poliitikud teiselt poolt. Kuigi kõik institutsioonid teevad oma igapäevast tööd oma parema äranägemise järgi, ei tohiks me unustada, et õigust mõistab meie riigis kohus. Seda isegi vaatamata sellele, et kohtumõistmine AS Merko Ehituse üle on kestnud teatud ajakirjandusväljaannetes juba üle aasta,” sõnas Annus.

Merko Ehitus ja Toomas Annus usuvad uurimise erapooletusse, loodavad, et uurimistoimingud viiakse läbi võimalikult kiiresti ning teevad omalt poolt kõik tõe väljaselgitamiseks.

Ettevõte on sõlminud oma õiguste kaitseks õigusabi lepingu advokaadibürooga Teder, Glikman & Partnerid.

Merko Ehitus jätkab klientide tellimuste täitmist ning informeerib börsi jätkuvalt asjaolude täpsustamisel seaduses sätestatud korras.