Presidendile andsid teenetemärgi number 001 Kadriorus kolmapäeval üle rahuoperatsioonide keskuse ülem kapten Aivar Jaeski, staabiülem leitnant Peeter Mitt ning allohvitseride kogu esimees veebel Erik Hajesk, teatas presidendi pressiteenistus.

Kapten Jaeski sõnul on väeosa presidendile teenetemärki omistades soovinud rõhutada tema teeneid Eesti viimisel maailmakaardile. Ta lisas, et Eesti viimine maailmkaardile on ka rahuvalvajate ülesanne operatsioonidel Liibanonis, Bosnia ja Hertsogovinas, Kosovos, Lähis-Idas, samuti Baltbatis ja kümnetel rahvusvahelistel õppustel.

Jaeski kinnitusel on Meri nõusolek teentemärk number 001 vastu võtta väeosale suur au.

Jaeski tänas presidenti huvi eest rahuoperatsioonide keskuse tegevuse vastu selle loomisest alates ning külaskäikude eest rahuvalvajate juurde. Presidendi külastus on sõdureid motiveerinud ja andnud neile eneseusku, sõnas kapten.

Presidendi autasustamiseks tegid ettepaneku rahuoperatsioonide keskuse allohvitserid. Kapten Jaeski sõnul teavad just allohvitserid kõige paremini, mida mõtlevad ja peavad tähtsaks sõdurid.

Baltbati projektiga pandud esialgsed ülesanded on rahuoperatsioonide keskusel täidetud ning kapten Jaeski raporteeris presidendile keskuse uutest ülesannetest.

Keskuse uus väljakutse on rahvusliku kiirreageerimispataljoni Estbat ülesehitamine aastaks 2005. Väeosa saavutus on ka see, et möödunud aasta 17. detsembril missioonile saadetud rühma väljaõpe toimus täismahus rahuoperatsioonide keskuses oma instruktorite juhendamisel, mis Jaeski sõnul tõestab läänepartnerite usaldust.

Meri tänas kaitseväelasi ning kinnitas, et senised külaskäigud rahuoperatsioonides osalejate juurde on kinnitanud Eesti kaitseväe eeskujulikkust ja tublidust.