Meri ütles Postimehele, et siseminister Ain Seppik on ilmutamas poliitilist kogenematust ja oma isiku ületähtsustamist valimiseelses situatsioonis.

“See ilmnes siseministri tagasiastumise seostamises kogu tema põlvkonna taandamisega Eesti poliitikas,” ütles Meri. Tema hinnangul on Seppik käitunud ebapädevalt ja ning kodanikuna pooldab Meri tema vabastamist, kirjutas Postimees.

Kirjanik Jaan Kross kirjutas laupäeval peaminister Siim Kallasele saadetud kirjas, et Seppiku juhtum nõuab tungivat lahendamist.

“Muidugi on see totalitaristliku nõukogude korra ja demokraatliku Eesti nüüdiskorra vaheline konflikt,” märkis Kross. “Aga meie elame nüüd juba kaheteistkümnendat aastat selle viimatimainitu tingimustes,” lisas ta.

Krossi sõnul peaks peaminister täitma oma kohust, muidu jätab ta Eesti Vabariigi ilma “viimasest sellel ehk veel imemoel säilinud usaldusest”.

Eelmisel nädalal teatas ajakirjandus, et siseminister Seppik osales Eesti NSV Ülemkohtu liikmena 1985. aastal kolme alaealise vangipanekus, keda süüdistati Tallinnas Balti jaamas asunud punamonumendi süütamises ning nõukogudevastaste loosungite kirjutamises. Praeguseks on selgunud, et KGB lavastas noorukid süütamises süüdi ja 1995. aastal riigikohus rehabiliteeris nad. Ain Seppik ise on väitnud, et ei pea ennast milleski süüdi.