"Mereväel on väike, kuid kindel osa reservväe ettevalmistamisel Eesti riigikaitsemudelis. Oskuste värskendamine ja õppusel osalemine on kindlasti riigi kaitsmisel tugevus, mille arendamine on iga reservväelase kohus ja ülesanne," ütles mereväe staabiülem mereväe ülema ülesannetes kaptenleitnant Ivo Värk kaitseväe peastaabi teatel.

Mereväe reservväelased harjutavad Tallinnas Miinisadamas ja Hara lahel miinitõrjet, Hara ja Loksa sadamates sadamaala julgestamist ning mereväe üksuste juhtimist. Järgmisel nädalal harjutavad Hara lahel miinijahtija EML Sakala koos mehitamata miinituvastussüsteemiga Remus ja patrull-laev EML Ristna, mida toetavad mereväe tuukrid.

Mereväelased imiteerivad õppuste käigus lahingutegevust, mis võib tekitada Hara ja Loksa sadama lähedal ajutist müra. Õppus lõpeb 13. oktoobril.

Mereväe õppekogunemisel osaleb 70 protsenti oodatud reservväelastest.

Kaitsevägi kutsub tänavu õppekogunemistele üle 5000 reservväelase.

Lennubaasis algas õhuväe reservväelaste õppekogunemine

Täna algas Ämari lennubaasis neli nädalat kestev õhuväe reservväelaste õppekogunemine Oreool.

"Paljud lennubaasis aega teeninud reservväelased ootasid õppekogunemist, et kohtuda endiste teenistuskaaslastega ja näha oma silmaga Ämari lennubaasi arenguid," ütles õhuväe väljaõppe- ja treeningkeskuse ülem major Priit Leontjev.

Õppekogunemise eesmärk on harjutada pataljoni formeerimist ja värskendada reservväelaste teadmisi kaitseväe ülesehituse, ohutustehnika, relvastuse, topograafia, sideprotseduuride ja objektikaitse alal.

Järgnevate nädalate jooksul tuletavad reservväelased meelde varem õpitut, harjutavad laskmist ja erinevaid taktikalisi tegevusi nii maastikul kui asustatud alal. Õppekogunemise lõpetab 26.-28. oktoobril allüksuste koostegevusõppus. Õhuväe reservväelaste lahinglaskmised viiakse läbi kaitseväe keskpolügooni, Klooga ja Piirsalu laskeväljadel.

Õppekogunemisel osaleb ligi 63 protsenti oodatutest reservväelastest.