Mereväe juhtkond rahuldas kaptenmajor Laanemetsa palve, endine miinijahtija Sakala komandör jätkab oma teenistust mereväe koolis.

2000. aastal tegevteenistust alustanud kaptenmajor Ott Laanemets asus mereväe laevastiku miinijahtija Sakala komandöri ametikohale eelmise aasta augustis.

Merevägi sattus hiljuti avalikkuse tähelepanu alla, kui 11. novembril kodusadamasse Tallinnasse paaripäevasele puhkusele saabunud NATO miinitõrjegruppi kuuluva miinijahtija Sakala pealt avastasid maksu- ja tolliameti tolliosakonna uurijad ülisuure koguse maksumärkideta sigarette, lisaks kanget ja lahjat alkoholi.

Riigiprokuratuuri pressinõuniku Kaarel Kallase sõnul leiti Eesti mereväele kuuluvalt laevalt 11. novembril umbes 50 kasti sigarette ning umbes tuhat liitrit kanget ja natuke lahjat alkoholi.

Salasuitse oli 56 kasti, hetkel ei soovita sigarettide päritoluriiki avaldada.

Sellest juhtumist andis MTA-le teada mereväe juhatus ise. Mereväe laevastiku ülem Jüri Saska ütles, et praegu uuritakse, kas mereväelased on ületanud riiki toodavate tollikaupade määra.

"Tegemist on väga kahetsusväärse juhtumiga, mida kaitsevägi kindlasti ei tolereeri. Kaitsevägi on sõjaväepolitsei poolt juhtumi avastamisele järgnevalt teinud igakülgset koostööd prokuratuuri ning maksu- ja tolliametiga, aitamaks välja selgitada kõik juhtumi asjaolud," ütles mereväe teabeohvitser, reamees Karl Alfred Baumeister eelmisel nädalal Delfile.

Kuna juhtumi uurimist juhib prokuratuur, ei saa merevägi Baumeisteri väitel menetluse huvidest lähtuvalt täiendavaid detaile avaldada.