Naissaarel lääneküljel asuval harjutusalal läbi viidava laskmise eel värskendasid reservväelased oma oskusi käsitulirelvadest ning laevade suurekaliibriliste relvadest - õhutõrjekahurist ZU 23 ning raskekuulipildujast Browning laskmises. Täna ja eile harjutasid reservväelased laskmist Kirde kaitseringkonnas õhutõrjepataljoni simulaatoritel, teatas kaitseväe peastaap.

Laskmised on kooskõlastatud Veeteede ametiga ja mereväe väitel järgitakse laskmiste läbiviimisel rangelt kõiki ohutusnõudeid.

Kahenädalasest õppekogunemisest võtab osa üle 40 reservväelase, kelle seas on nii üheksakümnendate keskpaiku kui mõned aastad tagasi ajateenistuse lõpetanuid.

Vanemmaat Ahti Paluoja, kes teenis piirivalvelaeval üle 15 aasta leidis, et ka suurte kogemustega meremeestele on õppekogunemine vajalik: „"Oleme kõik erineva taustaga, kuid juba selle lühikese ajaga oleme me üheks meeskonnaks saanud. Saame asjadest ühtemoodi aru ja oskame üksteist vajadusel aidata,“" ütles Paluoja.

Relvastuse instruktor maat Vladimir Artamonovi sõnul võtavad reservväelased õppekogunemist väga tõsiselt: "„Mõne mehe jaoks on ajateenistus lõppenud vaid poolteist aastat tagasi, mõni on saanud sõjaväelist väljaõpet viimati kümnekonna aasta eest. Meie taktika, protseduurid ja ka relvastus on ajaga muutunud ning seetõttu saab iga osaleja aru, et on vaja kunagi õpitud asju meelde tuletada ning uusi teadmisi omandada.“"

Miinilaevade divisjoni reservväelaset õppekogunemine lõpeb reedel. Oktoobris korraldas merevägi õppekogunemise baasikaitsekompaniis teeninud reservväelastele.