Kaubaaurik Minna
Lisaks Nord Estonia mudelile ostab meremuuseum veel kaubaaurikute Minna ja Kinnika mudelid.

Kaubaaurikud Minna ja Kinnika illustreerivad aurulaevanduse teemasaalis 20. sajandi keskpaiga aurulaevade ehitust ja uusi tehnoloogilisi lahendusi. Reisiparvlaev Nord Estonia on Paksu Margareeta ekspositsiooni valitud eksponaat, mis illustreerib mootorlaevade teemasaalis 20.sajnadi teise poole mootorlaevade ehituse ja uute tehnoloogiliste lahenduste lugu.

Laevamudelid peavad olema mõõtkavas 1:100, igast küljest vaadeldavad, vastama detailsuselt muuseumi kvaliteedile ja andma võimalikult täpselt edasi originaallaeva omadusi. Mudelid peavad olema valminud originaallaeva jooniste või detailse fotomaterjali põhjal, nende kered, tekiehitised ja tehnilised detailid peavad olema teostatud kõrgetasemeliste oskuste ja originaali parimal viisil kirjeldavate materjalide ja viimistlusega ning mudelid peavad olema transpordiks turvaliselt pakitud.

Hanke pakkujal peab olema vähemalt kolmeaastane kogemus muuseumi sobivate, kõrge kvaliteediga, professionaalse teostusega laevamudelite tegemisel. Pakkuja peab hanke algamisele eelneva 36 kuu jooksul olema nõuetekohaselt teostanud vähemalt kolm laevamudelit, sealhulgas vähemalt ühe laevamudeli muuseumile. Laevamudelite lepingute täitmine võib olla alanud varem kui hanketeates sätestatud periood, kuid need peavad olema täidetud ja lõppenud hanketeates sätestatud perioodil.

Pakkumisi riigihankel osalemiseks ootab meremuuseum 25. maini.

Kaubaaurik Kinnika