Meremäe vallavanem Peeter Sibul rääkis, et ühistu teavitas valdu ja Võrumaa omavalitsuste liitu plaanist kauplusauto sõiduringi kärpida juba mullu oktoobris ja vahepeal arutati ka kauplusauto doteerimist, kuid kompromissile ei jõutud, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Ühistu soovis saada vallalt iga kuu 3500 krooni toetust, aga volikogu arvas, et üle 10 000 krooni ei suuda neile aastas maksta, ja see ettepanek ühistut ei rahulda,” selgitas Sibul. Ühtlasi teenindab mitmeid Võrumaa piiriäärseid valdu ka OÜ Tilsiko kauplusauto, kuid Sibula sõnul otsustas ka see ettevõte kauplusauto ringi koomale tõmmata ja endise 19 peatuse asemel teeb ettevõte sel aastal vaid kümme peatust.

“Mitmed meie valla inimesed ei saa uuest nädalast enam elukoha vahetus läheduses sisseoste teha ja paljude jaoks asub lähim kauplus nüüd kümnete kilomeetrite kaugusel,” lisas Sibul. Samas möönis ta, et saab suurepäraselt aru ka ettevõtjate motiivist kahjumiga äri mitte ajada.

Võru Tarbijate Ühistu juhatuse esimehe Elmo Suiste sõnul tõid kauplusautod ettevõttele aastas 357 000 krooni kahju. “Mul inimesena on muidugi kahju kauplusautode ringe koomale tõmmata, aga kahjumiga ei saa ju samuti äri ajada,” lisas Suiste.